TEMPLATE BLOG CIKCAPPUCCINOLATTE BERWAJAH BARU


Assalamualaikum dan salam sejahtera . 





TEMPLATE BLOG CIKCAPPUCCINOLATTE BERWAJAH BARU  | Dah tiga hari kita semua melangkah ke tahun baru 2018 , syukur Alhamdulillah Allah swt masih panjangkan umur kita semua, masih lagi terus bernafas , masih lagi buka mata boleh lihat keindahan dunia . Syukur tak terhingga. Rasanya belum terlambat untuk CCL ucapkan ' Happy New Year 2018 & Selamat Menyambut Tahun Baru 2018 ' . CCL doakan semua berada dalam kalangan hamba Allah yang baik , sentiasa berjaya di dunia dan di akhirat , dan sentiasa sukses selalu . 

Alhamdulillah azam tahun 2017 , banyak jugak yang tercapai dalam wishlist walaupun tak semua , selebihnya yang tak sempat nak capai CCL akan carry forward ke azam tahun 2018 serta tambahkan azam yang baru .




Sempena tahun baru 2018 ni , bukan sahaja azam je baru , template blog pun kenalah baru . Barulah rasa bersemangat nak teruskan blogging ni . So langkah pertama untuk segarkan balik blog CCL ni sempena tahun 2018 adalah dengan menukar template blog , sebenarnya jarang sekali CCL tukar template blog ni , sebabnya tak pandai sangat bab - bab coding blog  , tapi kali nih blog CCL di designkan oleh rakan blogger CCL iaitu SIS HAWA . 

Sebenarnya template kali ini disponserkan oleh blogger POKUCU dan didesign oleh SIS HAWA  .Kenapa dan bagaimana blogger POKUCU boleh sponser template blog untuk CCL , korang boleh terjah entri INI dan INI.  Dah baca kan ? Ok terima kasih . 




Kalau korang nak kenal blogger Pokucu , boleh lah singgah ke blog beliau DI SINI . Memang tak jemu kalau singgah blog Pokucu, sebabnya pelbagai entri yang berinformasi korang boleh dapat diselitkan dengan entri- entri yang tak membosankan apabila membaca . 

Berbalik kepada template blog , Sepanjang berblogger ni , template dan tema blog ni mesti wajib ada warna pink , kalau tak pink terang, warna pink pudar . Kalau tak banyak , sikit pun tercalit jugak warna pink . Blog dan pink macam tak boleh pisahkan pulak , hakikatnya warna kegemaran CCL bukanlah pink . Blog ni haa nak sinonim sangat dengan warna pink ,untuk template tahun baru 2018 ni , CCL  request pada Sis Hawa untuk memilih tema coklat ala- ala cappuccino sikit . Nak susunan template yang kemas, soft color dan sedap mata memandang dan yang paling penting mesra SEO . 

Alhamdulillah , setelah bagi detail serba - sedikit gambaran template baru pada Sis Hawa untuk blog CCL ni , CCL bagi penuh kepercayaan untuk Sis Hawa makeoverkan blog , setelah selesai Sis Hawa pasang template baru , godek coding html sikit- sikit , CCL pulak rasa tak sabar nak tengok blog sendiri . alhamdulillah hasilnya macam korang lihat sekarang , susunan blog CCL sekarang lebih teratur . Akhirnya penangan makeover dari Sis Hawa sekali gus melupuskan warna pink dalam blog CCL .hehe .  CCL amat berpuas hati dengan hasil kreativiti Sis Hawa. Diharapkan pemasangan template blog yang baru ni sekaligus CCL dapat apply adsense semula . InsyaAllah . 

Rasanya rakan blogger  yang CCL kenal dan selalu CCL singgah blog diorang , rata- rata memang banyak dah gunakan perkhidmatan makeover blog dengan Sis Hawa , design-design pun meletup - letup belaka . Rambang mata dibuatnya bila tengok , semua cantik . Sis Hawa bukan sekadar makeover blog , beliau juga ada buat perkhidmatan makeover watermark , logo, header blog dan facebook header 




Kepada korang yang tengah mencari template blog idaman yang cun melecun  boleh la cuba perkhidmatan design blog dari SIS HAWA . 




TEMPLATE BLOG CIKCAPPUCCINOLATTE BERWAJAH BARU TEMPLATE BLOG CIKCAPPUCCINOLATTE BERWAJAH BARU Reviewed by ✿Cik Cappuccino Latte ✿ on 12:59:00 PTG Rating: 5

61 ulasan:

  1. Memang cantik la template baru awk CCL..Tahniah diucapkan.. sesuai sgt ngan tema awk ala2 cappuccino kan.. anyway selamat tahun baru..moga2 di tahun baru nie awak lebih bersemangat lagi dalam dunia blogging.. keep it up girl..

    BalasPadam
    Balasan
    1. terima kasih sis shikin , alhamdulillah minta sis awa designkan ala- ala coklat cappuccino macam ni

      happy new year 2018

      Padam
  2. Wah cantiknya template baru nih

    BalasPadam
  3. Simple dan cantik warnannnya. JM kerap tukar template sebab tak puas. JM suka template yang simple tanpa gambar di muka depan blog. Siapa yang nak hadiahkan?

    BalasPadam
    Balasan
    1. CCL jarang tukar template blog ni , tak pandai sangat bab coding blog , template ni pun blogger pokucu yang sponserkan hasil menang contest beliau

      Padam
  4. tahniah cantik template dengan warna nya sekali (^_^).

    BalasPadam
  5. Wahh, kemas je blog ni lepas makeover brapa charge mcm ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. boleh pm sis awa . murah - murah je pakej dia

      Padam
  6. Cik ennlama x tukr tenplate.. sbb mls nk usik2 coding

    BalasPadam
  7. Wahh template baru ni yer? macam nak tukar template baru jugak lah... Happy new year awakkk... (Dilla)

    BalasPadam
    Balasan
    1. boleh terjah blog sis hawa . pakej makeover blog yang murah dan cantik

      happy new year too

      Padam
  8. Wah, cantiknya templete baru CCL nie, zumal pun nak try usha design dekat sis hawa la...

    BalasPadam
    Balasan
    1. TQVM zumal . yeayy jom guna servis makeover dari sis hawa

      Padam
    2. Insha Allah dalam masa terdekat

      Padam
  9. Wah! tahniah dah berjaya tukar templat blog.

    Mrs. A pun teringin nak tukar tapi macam malas pulak nak hassle huhuhu...

    BalasPadam
  10. Tahniah dpt template free! Lps ni daftar domain lah pulak?

    BalasPadam
  11. wahh rumah baru...tahun baru..l..kak el punya tak siap lagi..tak sabar lah hihi

    BalasPadam
  12. yg ni lagiiii kemas dan cantik

    BalasPadam
    Balasan
    1. terima kasih , jangan jemu unutk kunjung blog CCL ya

      Padam
  13. happy new year.. tahun baru dan template pun baru :)
    Keamslah template ni. suka.

    BalasPadam
  14. happy new year CCL...cntik template baru....sy nk g ushar gak la...

    BalasPadam
  15. Wah...segak template nih

    BalasPadam
    Balasan
    1. rajin - rajin la terjah blog ccl lepas ni

      Padam
  16. Dtg sini xpernah x cantik blog ni :)

    BalasPadam
  17. simple je template yang baru ni. Gambar dekat kotak tu pun makin comel. Selamat tahun baru CCL :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. happy new year 2018 ..
      alhamdulillah template simple dan tersusun

      Padam
  18. Wah semanagt baru utk trus berblog..cantik dan kemas

    BalasPadam
  19. selamat tahun baru CCL.. wahhh cantik tema blog ccl..

    BalasPadam
    Balasan
    1. happy new yar cikash . moga sukses selalu .
      alhamdulillah template baru , warna baru

      Padam
  20. cantik dan simple template ni btw selamat tahun baru 2018

    BalasPadam
  21. Cantik blog CCL.. Sesuai warna template ni dengan nama blog ๐Ÿ˜

    BalasPadam
  22. nampak kemas! nak jugak template baru!

    BalasPadam
    Balasan
    1. alhamdulillah . jom servey2 dengan bloggr sis hawa , design cun-cun

      Padam
  23. dah lupus yer warna pink tu... wajah baru ni pun oke jugak.. simple.. but nice

    http://coretanmasalapangku3.blogspot.my/2017/12/masalah-sejagat-belajar-masak.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. alhamdulillah dah tak da warna pink . tema ala coffee lovers gitu

      Padam
  24. wahhh.. tahun 2018 berwajah baru.. mmg cntik ccl. kemas je busyra tngok

    BalasPadam
  25. Wah cantik..Semoga tahun 2018 kita lebih bersemangat berblogging

    BalasPadam
  26. Wah canteknyee. Terus rasa yummy. Almaklumlah memang coffee lover juga. Hehe. Nida pun tengah cari makeoverkan blog ni. Tq rekemen ye.

    BalasPadam
  27. Tahniah CCL dan terima kasih sebab puashati dengan rupa ni... seronok kerjasama ngan CCL :D nnti 14hb akan ada giveaway lgi kat blog sis tau.. kali ni hadiah cash plak...

    BalasPadam
  28. happy new year!!!!
    templet baru cantik! so neat!!

    BalasPadam
  29. Memang kenalah tema dan warna blog.. Coklat gitu..

    BalasPadam

tinggalkan komen anda kat sini. . InsyaAllah CikCappuccinoLatte akan sentiasa membalas kunjungan

Dikuasakan oleh Blogger.