Rabu, 30 Ogos 2017

HANYA SATU VOTE BERPELUANG DAPATKAN VOUCHER RM50


Assalamualaikum dan salam sejahtera


Printcious.com,printcious gift, menariknya printcious, voucher RM50 dari printcious, cenderamata dari printcious,khidmat cetakkan dari printcious,cenderamata

VOUCHER RM50 DARI PRINTCIOUS.COM | Agak sibuk sikit CCL seminggu ni sampaikan blog pun tak sempat nak terjah, nak blogwalking kawan-kawan pun terstop sementara.tapi tapi dont worry CCL tetap terjah entri korang semua berbekalkan data dan wifi yang laju confirm tak mati mood CCL untuk terus blogwalking . Ok tak nak bebel banyak-banyak, straight to the title kat atas, CCL berjaya dapatkan voucher RM50 dari printcious.com . 


Printcious.com,printcious gift, menariknya printcious, voucher RM50 dari printcious, cenderamata dari printcious,khidmat cetakkan dari printcious,cenderamata


Bagaimana caranya CCL dapatkan ? Rasanya semua dah tahu , tapi CCL tetap nak kasi tahu korang jugak . Printcious.com ni ada masuk pertandingan SITEC 2017 . So sesiapa yang vote printcious.com ni, pihak printcious.com akan bagi voucher RM50 sebagai tanda penghargaan . Wah baguskan ! Pertandingan pun dah tamat . Bukan senang-senang nak dapat voucher RM50 ni . Walaupun RM50 tapi CCL bersyukur alhamdulillah seadanya .Mulanya CCL fikir CCL tak berjaya dapatkan voucher ni . Sedih jugak bila baca entri blogger-blogger lain ada yang dah dapat..dan ada jugak dah tebus barang dari pihak printcious.com . Tapi tak mengapa, CCL anggap itu semua rezeki . 

Hari ini ada masa terluang, CCL sengaja check email yang belum dibaca entah berpuluh-puluh email. Gigih jugak CCL baca satu persatu sehinggalah mata CCL terpandang pada email printcious.com . Buka email printcious.com dengan lafaz bismillah .wah congrate untuk diri sendiri akhirnya dapat jugak voucher RM50. Tarikh untuk tebus voucher ini ujung tahun , bermakna masih lama lagi, dan CCL boleh fikir lagi barang apa yang nak ditebus . 

Korang yang belum  pernah terjah laman printcious.com boleh terjah SINI !  Apa yang menariknya printcious.com ni . Ia merupakan sebuah laman web cenderamata, yang bestnya koranng semua boleh designkan sendiri barang-barang cenderamata yang korang pilih . Berangan la jadi designer kejap kan . Printcious.com juga menyediakan percetakkan hadiah barangan seperti mug, fridge magnet, bantal,keychain and etc la . Nak tahu lebih lanjut boleh terjah laman web printcious.com .

Barangan yang macam mana CCL akan redeem agak-agaknya ? Dalam kepala terfikir nak redeem throw pillow . Tengok ramai jugak blogger yang redeem bantal tue . Cantik-cantik . So CCL  kena la perah idea yang cantik-cantik untuk cetak gambar atas bantal . 

Korang semua yang dah reedem voucher printcious ? Barangan yang macam mana korang reedem adakah pillow , mug , keychain, fridge magnet,toto bag, tshirt . Meh kongsi dengan CCL .. 

Akhir sekali tengkiu so much pada pihak printlicious.com .nantikan barangan yang bakal CCL redeem ya . Moga perniagaan printcious.com akan bertambah maju. 




13

MINI GIVEAWAY BY NADIA


Assalamualaikum dan salam sejahtera

MINI GIVEAWAY BY NADIA



Syarat
1. Follow blog / twitter / instagram / youtube
2. Add fb / google plus 
3. Like fbpage
4. Buat satu entri berkenaan giveaway ini 

Hadiah 
●3 pemenang × topup RM10
●4 pemenang × topup RM5 

Giveaway berlangsung sehingga 
● 31 ogos 2017 

Cara join 
● klik banner di atas 


6

Selasa, 29 Ogos 2017

BETUL KE BALUT SANTAN DENGAN HELAIAN SURAT KHABAR UNTUK SANTAN KEKAL TAHAN LAMA ?


Assalamualaikum dan salam sejahtera .


Tips mengekalkan kesegaran santan,tips simpan santan,santan tahan lama,gambar santan,santan segar,santan kelapa lemak,cara simpan santan

TIPS SIMPAN SANTAN AGAR TAHAN LEBIH LAMA Hari ini CCL  nak share cara betul simpan santan. CCL dapat tips ni daripada penjual santan di pasar. Dia pulak dapat tau daripada penjual nasi lemak.. hihi.Dia cakap kalau nak santan lebih lama dan pekat dia mantain, korang kena ikut macam nih.

Ambil beberapa helai surat khabar dan basahkan. Kemudian balut santan tu. Letak dalam freezer.. orang tu kata nanti yang beku tu kertas tu, santan dalam tu mantain segar dan tahan lama. Santan tetap beku tapi fresh. Dia tak akan ade lebihan air.. Kalau macam biasa santan di bawah, air di atas kan? kalau yang ni semuanya santan pekat.

Tips ni sesuai la nak dekat raya nanti.. beli lambat stok santan habis..huhu.


25

Khamis, 24 Ogos 2017

TIPS HILANGKAN PARUT JERAWAT MENGGUNAKAN ASAM JAWA

Assalamualaikum dan salam sejahtera 

hilangkan jerawat guna asam jawa, tips hilangkan jerawat, tips hilangkan parut jerawat, tips kecantikkan,

TIPS HILANGKAN PARUT JERAWAT MENGGUNAKAN ASAM JAWA  today CCL nak share dengan korang satu tips untuk menghilangkan parut jerawat degil di kulit muka korang  , of course la korang kat luar sana nak kan kulit muka yang flawless gitu kan .. tiada jerawat dan parut sebagainya .Petua ini petua orang tua- tua dulu kala , CCL dapat petua ni pun dari tok CCL .Petua ini memang CCL dah amalkan dari zaman remaja lagi ..(eh tapi sekarang pun still remaja lagi okeyh ) . Kalau nak nampak marvelous kena amalkan setiap malam ya,pastikan korang rajin , insyaAllah parut akan hilang atas keiizinan Allah dan atas usaha serta kerajinan diri kita . bahan-bahan pun senang , semuanya non natural chemical uolls..

BAHAN-BAHAN
1 st step - sediakan bahan-bahan 
1.Asam jawa apa apa jenama pon boleh 
2.Bedak sejuk 
3.Air kosong

CARA MEMBUAT

●step kedua - ambil sedikit asam jawa ikut rasa hati..
●Then Tambah air kosong jangan terlalu cair dan jangan terlalu pekat
● selepas digaul , kemudian ambil bedak sejuk campur sekali dengan pes asam jawa tadi..kalau trlalu pekat uolsss jangan lupa tambah air sikit
● bila dah campur semua gaul2 sampai sebati..taraaa dah siap..macam nak buat kek pon ada..Hahaha then,apply kat tempat yang berparut..klau rajin nak apply 1 muka pon boleh .Biarkan sehingga Kering. Seelok elok nya buat waktu malam sebelum tido.


12

Rabu, 23 Ogos 2017

REZEKI TOP COMMENTOR BLOGGER SHIKIN RAZALI


Assalamualaikum dan salam sejahtera

REZEKI TOP COMMENTOR BLOGGER SHIKIN RAZALI Entri kali khas CCL  tujukan pada blogger Shikin Razali . Korang rakan blogger lain yamg masih tak kenal lagi , korang boleh la terjah blog Sis Shikin Razali di SINI . Korang tertanya - tanya tak kenapa entri kali ini CCL buat khas untuk Sis Shikin Razali . Sebabnya CCL tersenarai Top Ten Commentor dalam blog Sis Shikin . Selalu terjah dan drop komen  blog sis Shikin . So kali ini sis Shikin nak kasi hadiah untuk top ten top commentor blog . 

Top commentor,tips dapat top commentor,tutorial letak top commentor

Ini hadiah yang CCL  terima  . Hadiah berupa penjagaan rambut . Serum rambut . Bukan sahaja serum rambut, jugak diselitkan dengan secebis nota tambahan dan name card . By the way hari ini CCL sempat pakai serum rambut ini , seriuslly wangi sangat . Rambut jadi lembut . 

Terima kasih sis Shikin untuk hadiah ini , CCL  hargai sangat- sangat . CCL doakan sis Shikin sentiasa murah rezeki  . 

Top commentor,tips dapat top commentor,tutorial letak top commentor

CCL  berada di tangga last sekali yang ke sepuluh . CCL  tak kejar top commentor , tapi CCL  sentiasa blogwalking blogger-blogger lain . Tapi kalau ada rezeki macam ni CCL say alhamdulillah . 




18

Isnin, 21 Ogos 2017

CARA UNTUK DAPATKAN TIKET PERCUMA UNTUK KE KONSERT ED SHEERAN


Assalamualaikum dan Salam sejahtera 



tiket percuma ed sheeran , cara dapat tiket percuma ed sheeran , konsert ed sheeran , ed sheeren di malaysia ,nuffnang cornetto ed sheeran



CPUV NUFFNANG : CORNETTO ( CONTEST FOR ED SHEERAN) Sekian lama mr.nuffnang CCL diam menyepi tanpa sebarang iklan  , lama jugak dia menyepinya . Akhirnya 17 Ogos Nuffnang rancak kembali  keluarkan iklan  .Baru hari tue CCL dah cashout earnings nuffnang ni . so sekarang payment historynya back to zero . dan sekarang CCL masih berjinak-jinak nak kumpul semula earning nuffnang. Iklan kali ni datangnya dari pihak Cornetto , khabarnya pihak conertto nak bagi tiket percuma untuk peminat Ed Sheeran .



tiket percuma ed sheeran , cara dapat tiket percuma ed sheeran , konsert ed sheeran , ed sheeren di malaysia ,nuffnang cornetto ed sheeran


Adakah korang salah seorang mangsa pertempuran kejam cuba membeli tiket untuk konsert Ed Sheeran di KL?Ayuh kita sama - sama join Pertandingan terbaru Cornetto yang memberi peluang kepada korang  untuk mendapatkan tiket sendiri Tier 1 (bernilai RM458, tempat duduk) atau Tier 2 (RM358, berdiri) untuk konsert yang dijual. Semua yang korang perlu lakukan ialah membeli aiskrim Cornetto * dan kumpulkan Penutup, mereka bernilai 1 mata setiap satu.

Untuk memenangi tiket konsert yang disenangi, korang hanya  perlu menghantar 5 mata untuk dikira sebagai 1 peluang untuk memenangi dan menjawab soalan mudah. Semakin banyak peluang yang korang serahkan, semakin tinggi peluang korang menang, maka mulailah bercita-cita dalam cita rasa Cornetto kegemaran korang !

Hanya penutup Cornetto 110ml dan 135ml (tiada Cornetto mini yang dibenarkan) dengan tarikh luput 28 Februari 2018 dan boleh diterima. Tidak akan ada kod bercetak lain pada penutup kecuali tarikh luput. Cuma yang perlu korang  lakukan dalam kes ini adalah mengemukakan bilangan mata yang diperlukan yang dilampirkan pada barangan yang korang mahukan. Penebusan adalah segera manakala stok terakhir. 

Peraduan ini akan berlangsung dari 1 Ogos 2017 hingga 30 Oktober 2017 jadi mula mengumpulkan cornetto bids ASAP. Jangan terlepas peluang untuk melihat Ed Sheeran tinggal di KL!
Klik di sini untuk mendapatkan maklumat lanjut dan menghantar penyertaan anda. 

Semoga berjaya! : D


6

Ahad, 20 Ogos 2017

FAITH FLEUR HAIR SERUM ATASI MASALAH KULIT KEPALA DAN RAMBUT



Assalamualaikum dan Salam Sejahtera 




FAITH FLEUR HAIR SERUM ATASI MASALAH KULIT KEPALA DAN RAMBUT ! hai uolls semua . hari ini CCL berbesar hati nak share satu produk yang CCL tengah gunakannya . ok sebelum uolls teruskan membaca entri ini  , CCL nak tanya korang , korang pernah  alami masalah kulit kepala atau masalah rambut ? tak kisahlah rambut berkelemumur , kulit kepala gatal , rambut kering dan bercabang  .. kalau pernah meh sini CCL nak sharekan korang satu serum yang murah dan berkesan .


apa itu 'faith fleur hair serum'? 

Faith Fleur Hair Serum merupakan satu produk serum rambut yang berasaskan air  dan sangat sesuai untuk uolls yang ada masalah rambut dan kulit kepala .Serum ini juga berasaskan minyak dan ia sangat mudah menyerap terus ke rambut dan kulit kepala .Ianya tak seperti serum yang lain ..yang pasti serum ini bebas dari sebarang chemical dan produk yang mesra wuduk 



bahan-bahan yang terkandung dalam faith fleur hair serum.

Cyclomethicone 
Memberi Kelembutan Bak Sutera, Rasa Licin Dan Menjadikan Rambut Lembut Luar Biasa Apabila Basah.

Cyclopentasiloxane 
Memberi Kelembutan Dan Kilauan Sinar Pada Rambut. Bertindak Sebagai Conditioner. Membaiki Tekstur Rambut Yang Telah Rosak Dari Bahan Kimia

Perfume
 Wangian Yang Menusuk Kalbu, Lembut Dan Digemari Ramai.



cara penggunaan 'faith fleur hair serum'

titikan dua titis serum ke atas tapak tangan kemudian sapu pelahan-lahan pada rambut dan juga kulit kepala . serum tersebut tak perlu dibilas . biar ia kekal wangi dan lembut pada rambut , cara penggunaannya boleh tahan dua hingga tiga bulan mengikut kekerapan penggunaan .


kelebihan penggunaan 'faith fleur hair serum ? 

  • merawat rambut kasar 
  • rambut berbau wangi 
  • rambut senang diurus
  • merawat kegatalan kulit kepala
  • merawat masalah rambut gugur
  • merawat masalah kulit kepala kelemumur
  • menggalakkan pertumbuhan anak rambut
  • merawat rambut rosak 


harga 'faith fleur hair serum'

harga hair serum ini sememangnya sangat murah dan berbaloi . satu botol hanya RM10 dengan botol 65ml . murah bukan ? pelajar-pelajar sekolah pun mampu beli serum ni uolss . biar murah asalkan kesannya yang superb gempak dan tiada bahan chemical .


CCL dah try produk hair seru ini , memang berbaloi kesannya , murah pulak tue , kalau uolls yang baru - baru nak mencuba serum ni , mungkin ada yang was-was disebabkan harganya yang cukup murah , korang boleh tengok testimoni faith fleur hair serum di TESTIMOSI FAITH FLEUR SERUM

Uolls yang berminat nak order boleh terjah - terjah facebook AZIE AZIZAN




12

Isnin, 14 Ogos 2017

LIRIK LAGU ASAL KAU BAHAGIA NYANYIAN ARMADA


Assalamualaikum dan salam sejahtera 

 asal kau bahagia armada,lirik lagu asal kau bahagia , asal kau bahagia by armada , gambar armada band , asal kau bahagia , lagu asal kau bahagia


LIRIK LAGU ASAL KAU BAHAGIA NYANYIAN ARMADA  Siapa tak tahu lagu yang tengah top berkumandang di corong - corong radio yang bertajuk ' Asal Kau Bahagia" yang dinyanyikan oleh Armada . Armada salah satu band Indonesia yang tengah top sekarang . Untuk pengetahuan korang Lagu ni dah menjadi salah satu lagi kesukaan CCL 


lirik lagu 'Asal Kau Bahagia'

Yank kemarin ku melihatmu
Kau bertemu dengannya
Ku rasa sekarang kau masih
memikirkan tentang dia

Apa kurangnya aku didalam hidupmu
Hingga kau curangi aku

Katakanlah sekarang Bahwa aku tak bahagia
Aku punya ragamu Tapi tidak hatimu
Kau tak perlu berbohong
Kau masih menginginkannya
Ku rela kau dengannya
Asalkan kau bahagia

Yang ku rasa sekarang kau masih
Memikirkan tentang dia
Apa kurangnya aku didalam hidupmu
Hingga kau curangi aku

Katakanlah sekarang Bahwa kau tak bahagia
Aku punya ragamu Tapi tidak hatimu
Kau tak perlu berbohong Kau masih menginginkannya
Ku rela kau dengannya Asalkan kau bahagia

Katakanlah sekarang Bahwa aku tak bahagia
Aku punya ragamu Tapi tidak hatimu

Kau tak perlu berbohong
Kau masih menginginkannya
Ku rela kau dengannya
Asalkan kau bahagia
Asalkan kau bahagia

8

Sabtu, 12 Ogos 2017

5 TIPS BISNES ONLINE UNTUK NEWBIE


Assalamualaikum dan salam sejahtera 


cara dropship, cara menjana pendapatan online, tips bisnes online, tips bisnes online untuk newbie, tips dropship berjaya, tips permulaan bisnes,


5 TIPS BISNES ONLINE UNTUK NEWBIE  Zaman sekarang walaupun seseorang tu dah ada kerjaya, tetapi tetap jugak nak buat dua atau tiga kerja sampingan kerana ekonomi kita yang tak stabil. Dan kebanyakannya memilih bisnes online kerana mudah untuk berurusan. Tapi sebelum memulakan bisnes online, jom kita teliti apa yang perlu korang buat pada permulaannya.



1. MINAT
Ok ni part yang paling penting. Sebelum memulakan apa-apa bisnes, pastikan ada minat dalam diri korang. Minat untuk berniaga, minat untuk menolong orang lain dan minat untuk memudahkan orang lain. Bila ada minat, kita akan makin bersemangat dan seronok untuk menjalankan bisnes yang kita ceburi. Kalau ada cabaran sekalipun, kita tak mudah untuk down. Biasanya, kalau di awalnya kita rasa terpaksa dan tak minat, bisnes tu takkan kekal lama.



2. GADGET
Dah nama pun bisnes online. So wajib ada gadget. Tak perlu yang terlalu canggih atau mahal. Cukuplah pada permulaan ni, guna apa yang ada asalkan ia boleh menjadi medium untuk kita melakukan urusan jual beli bersama bakal pelanggan kita.



3. PERMINTAAN PRODUK YANG TINGGI
Zaman sekarang terlalu banyak produk-produk baru yang muncul sampaikan kita sukar untuk memilih produk apa yang bagus untuk dijual. Jadi sebelum memulakan bisnes online, kaji dahulu apa produk yang kita nak jual tu. Adakah tinggi permintaannya?



4. SKOPKAN GOLONGAN PELANGGAN
Sebelum memilih produk apa yang hendak dijual, skopkan golongan pelanggan yang hendak membeli produk kita. Contohnya barangan bayi. Jadi, pelanggan kita adalah golongan ibu dan kita perlu lebih fokus kepada golongan tersebut.



5. MODAL YANG RENDAH
Modal yang rendah merupakan titik permulaan untuk kita berniaga. Jika kita memilih bisnes yang modal rendah, kita tak perlu menanggung kerugian yang besar jika produk yang kita pilih itu tak dapat dijual. Dan untuk permulaan, lebih baik menjadi dropship kepada produk orang lain kerana dropship tidak memerlukan sebarang modal dan keuntungan adalah 100% milik kita.


Sangat penting untuk kita tahu semua perkara diatas supaya kita tidak tersilap langkah pada permulaannya. Semoga apa yang CCL kongsikan bermanfaat untuk mereka yang baru berjinak-jinak dengan dunia bisnes online.


38

Jumaat, 11 Ogos 2017

LIRIK LAGU SAYANG MAAFKAN AKU BY SYAFIQ FARAHAIN


Assalamualaikum dan salam sejahtera 


 sayang maafkan aku syafiq farhain,syafiq farahain,biodata syafiq farahain,siapa syafiq farahain,syafiq farahainanak saleem.lirik lagu sayang maafkan aku syafiq farahain , gambar syafiq farahain ,


LIRIK LAGU SAYANG MAAFKAN AKU BY SYAFIQ FARAHAIN Lagu Sayang Maafkan Aku merupakan lagu Malaysia yang dinyanyikan oleh Syafiq Farhain. Anak kepada penyanyi Saleem . lagu ini dikomposeri oleh Harry Khalifah serta Liriknya digarap oleh Moy Khalifah dan Room None.



Lirik Lagu Syafiq Farhain - Sayang Maafkan Aku
Sayang dimana kamu
Ku disini sentiasa merinduimu
Pada bulan pada bintang
Seakan tahu perasaanku

Sayang maafkan aku
Jika ku pernah melukakan hatimu
Pada angin pada awan
Ku kirim seribu kemaafan

Seandainya bisa ku undurkan
Waktu mula dulu kita bersama
Saat-saat indah di masa bercinta
Di sulam bahagia

Dan disaat dirimu rasa kecewa
Engkau pergi bersama hati yang lara
Jiwaku sengsara dan rasa bersalah
Membuatmu kecewa

Sayang dimana kamu

Seandainya bisa ku undurkan
Waktu mula dulu kita bersama
Saat-saat indah di masa bercinta
Di sulam bahagia

Dan disaat dirimu rasa kecewa
Engkau pergi bersama hati yang lara
Jiwaku sengsara dan rasa bersalah
Membuatmu kecewa

Sayang pulanglah kamu
Moga terbuka pintu hati buatku
Maafkan aku bagi diriku
Kaulah segala-gala untukku 



8

ATIEHILMI.COM ; FIRST GIVEAWAY UKHWAH KITA KERANA ALLAH !!


Assalamualaikum dan salam sejahteta


Syarat
■ follow blog AtieHilmi
■follow google+ AtieHilmi
■Follow instagram AtieHilmie
■Like fbpage AtieHilmie
■ Buatkan satu entri tentang GA ini

Hadiah menanti pemenang


Tarikh tamat
■ 22 OGOS 2017

cara join
■Klik Sini atau banner di atas


10

Give Away by Makbapakkauhijau


Assalamualaikum dan salam sejahtera



1. Follow blog makbapakkauhijau
2. Follow ig sponser 
3. Buat satu entry bertajuk 'Give Away Topup by Makbapakkauhijau
4. Pemenang akan dipilih jika memenuhi syarat
5. Give Away start 10/8/2017 - 20/8/2017

Klik banner untuk join 


6

TENGKUBUTANG 6 MILLION PAGEVIEW GIVEAWAY



Assalamualaikum dan salam sejahtera

TENGKUBUTANG 6 MILLION PAGEVIEW GIVEAWAY





GIVEAWAY terbuka kepada semua rakan blogger di Malaysia. GIVEAWAY bermula pada hari ini, 08hb Ogos 2017, iaitu tepat jam 01.20 tengahari sehingga 31hb Ogos 2017 (jam11.59 malam).

Semua Blogger di Malaysia dijemput menyertainya. Klik banner untuk join 
9

Giveaway Ogos 2017 by www.aerillhassan.com



Assalamualaikum  dan salam sejahtera



Giveaway Ogos 2017 by www.aerillhassan.com bermula pada jam 12.00 malam 10 Ogos 2017 sehingga 11.59 malam 30 Ogos 2017. Menawarkan pelbagai hadiah yang lumayan dan menarik untuk dimenangi oleh para peserta.
Semua blogger dijemput untuk menyertai giveaway ini.

Syarat - syarat :-
  • Follow Blog Sponsor 

  • Like Fanpage 

  • Add To Circle Sponsor 
  • Follow Instagram Sponsor  

  • Follow Twitter Sponsor 
  • Buat entri bertajuk Giveaway Ogos 2017 by www.aerillhassan.com 
  • Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan publish entri. 
  • Hantar URL entri anda ke dalam ruangan komen SINI



17 pemenang bertuah akan dipilih dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 
 1 September 2017


Sekian , terima kasih




11

Rabu, 9 Ogos 2017

PENTINGNYA PERANCANGAN YANG BANYAK SUPAYA MEMPERSIAPKAN DIRI DALAM SETIAP KEADAAN


Assalamualaikum dan salam sejahteta

PENTINGNYA PERANCANGAN YANG BANYAK Buat perancangan yang banyak. Buat plan A, B, C dan D. Jika begini berlaku apa patut CCL buat? jika begitu berlaku apa CCL perlu buat? It is okay kalau orang kata korang fikir terlampau jauh, berangan dan sebagainya. Itu untuk diri korang juga. Bila korang susah, bukan mulut itu yang membantu korang.

Dengan adanya perancangan, korang sedang mengagak masa depan korang dalam masa yang sama korang sedang mempersiapkan diri korang untuk setiap keadaan yang berlaku. Itu satu kebaikan sebab korang akan jadi lebih tenang hadapi apa juga kemungkinan dalam masa yang sama kau letak diri kau dalam mode : SEDIA



Pentingnya perancangan, pentingnya perancangan yang banyak, perancangan hidup, plan yang sesuai, tips kehidupan,


Kenapa CCL  kata buat perancangan yang banyak? Supaya korang tak buang masa. Bila apa apa berlaku, korang cuma tinggal pilih je plan kau. Dan kebaikannya korang dah sediakan langkah pada waktu sekarang untuk sesuatu yang akan datang. Jimat masa. Bila hal sekian sekian berlaku, korang cuma perlu padankan dengan plan/persediaan yang telah korang siapkan je.


Jangan letak kedua dua kaki korang untuk benda berisiko. Kesalahan korang adalah suka menangguh dan lebih suka menunggu dari mengatur langkah. Tidak suka berfikiran jauh sebab tak nak sibuk sibuk. Suka bersenang senang dahulu bersusah susah kemudian. Akhirnya kita akan terlepas banyak peluang dan membuang lebih banyak masa.

CCL cuma kongsi apa yang CCL lakukan. Selebihnya Allah aturkan. Semoga berjaya. Jangan putus asa. Allah ada 💪

12

Selasa, 8 Ogos 2017

RESEPI DONUT CHEESE LELEH



Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

RESEPI DONUT CHEESE LELEH   entri yang bersiaran pada kali ini , CCL sengaja nak kongsikan dengan para pembaca tentang satu resepi yang baru .. kalau entri yang lepas CCL ada berkongsikan tentang 'spaghetti Donut' . kalau yang masih lagi belum membaca entri spaghetti donut .. uolls boleh terjah  ' menariknya spaghetti donut '  . para penggemar cheese , uolls wajib baca entri dan wajib cuba resepi yang CCL nak kongsikan kali ini .. berkaitan 'Donut Cheese Leleh' .kalau spaghetti Donut tengah femes di laur negara..Donut Cheese Lelehini pulak tak terlepas peluangnya untuk femes di Malaysia ni.. 

donut cheese, donut cheese leleh, donut yang tengah viral, resepi donut, resepi donut cheese leleh, resepi donut lembut, Spaghetti donut,


Fuyoo!!! Sedapnya!!!! Donut Cheese ! Bakal fenomena spt keria gula merah ni!!..Nah resepi boleh, utk sesiapa nak buat niaga pun ok, Siapa suka donut cheese. boleh try buat, 


Bahan
4 cwn tpung gandum
3 sudu besar merjerin
2 sudu besar susu pekat
1 sudu besar gula
1/2 cwn air suam
1/2 cwn air
1 peket mauripan
Sedikit garam
Cheese slice

Cara-cara :
1) Ambil setengah cawan air suam larutkan gula , yis segera dan kacau sehingga sebati . Biarkan sampai yis mengembang dalam 20 minit .

2) Tepung gandum tadi ramas dgn marjerin , susu dan garam sampai sebati .


3) Bila yis dah mengembang . Masukkan yis tersebut ke dalam tepung tadi diselang seli dgn setengah cawan air sehingga menjadi doh yg tidak melekat di tgn.


4) Rehatkan doh dalam 30 minit , tutup doh tersebut dgn kain basah .


5)Selepas 30 minit , doh tersebut dah naik . Tumbuk doh tersebut untuk mengeluarkan angin .


6) Boleh canaikan doh tersebut , jgn tebal sangat dan terlalu nipis sangat . ( untuk cheese saya buat dgn menekap kan menggunakan cawan minuman plastik ). Kalau donut biasa saya gunakan acuan donut .


7) Sebelum menggoreng donut tersebut . Rehatkan donut itu selama 30 minit supaya ia mengembang dgn cantik .



selamat mencuba 

29

MENANG TOP BLOGLIST BLOGGER HASLINA


Assalamualaikum dan salam sejahtera

MENANG TOP BLOGLIST BLOGGER HASLINA  Hai semua , selamat malam CCL ucapkan , sedangkan sekarang ramai yang dah pejam mata dilamun mimpi yang indah , CCL  masih lagi bersengkang mata melawat rakan - rakan blogger , bukan apa mata ni pun belum mengantuk lagi ., ok nak back to tittle . hari tue CCL ada join satu segmen dari blogger Haslina yang sedang mencari senarai-senarai blogger yang bakal disenaraikan dalam bloglist bulan August.So hari ni blogger Haslina atau dikenali sebagai Puan Kuci dah pun keluarkan senarai pemenangnya . Kalau korang yang rasa-rasa dah libatkan diri dalam segmen Ini , hah korang boleh la terjah senarai pemenang kat Sini . 

Segmen,contest blog,menang segmen


Penyertaan CCL dalam segmen tersebut berada di number 23 . Alhamdulillalh tersenarai sebagai top 12 bloglist August Blogger Puan Kuci . 

Segmen,contest blog,menang segmen

Tahniiiah juga pada para pemenang ,dan terima kasih juga Puan Kuci yang anjurkan segmen ini ..



23

Isnin, 7 Ogos 2017

SEGMEN BLOGWALKING MERDEKA 2017 MIALIANA.COM


Assalamualaikum dan salam sejahtera



Segmen Blogwalking Merdeka 2017 Mialiana.com bermula dari saat ini sehingga 11.59 malam 14 Ogos 2017. Semua blogger yang bermastautin di Malaysia dijemput join. 5 pemenang bertuah dicari dan akan menerima RM10 setiap seorang.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen Blogwalking Merdeka 2017 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Hantar URL entri anda ke dalam ruangan komen SINI
  5. Segmen akan tamat pada 11.59 malam 14 Ogos 2017.
Pemenang akan dipilih melalui random.org dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 21 Ogos 2017.

** sila klik pada banner untuk join segmen ini.....


19

PENCARIAN BLOGLIST OGOS 2017


Assalamualaikum dan salam sejahtera 

PENCARIAN BLOGLIST OGOS 2017 Selamat pagi , pagi isnin yang masih ada masa terluang ni . CCL rajinkan diri join satu segmen ini . Rajin pulak pepagi macam ni join segmen kan . Untuk pengetahuan korang segmen ini bakal melabuhkan tirai hari ini .so ayuh join ramai-ramai .


Segmen,contest blog

Syarat
■ follow blog owner segmen
■ buatkan sati entri tentang segmen ini 

Cara mudah nak join 
■ klik Sini atau pada banner di atas

Kelebihan join segmen ini 
■ pemenang yang dipilih secara cabutan undi akan dimasukkan ke dalam bloglist ..  

Jemput join 
9

SEGMEN BLOGLIST 2.0 BY CIK MIELA


Assalamualaikum dan salam sejahtera 

SEGMEN BLOGLIST 2.0 BY CIK MIELA

 Segmen,contest blog

Syarat mudah . 
1.follow blog cik miela
2.like fbpage @ follow twitter cik miela
3.buatkan satu entri tentang segmen ini 

Tarikh tamat segmen 
■ 13 ogos 2017 

Cara nak join segmen ini 
■ Klik pada banner di atas atau klik di Sini

Kelebihan join segmen ini 
■ 10x bloglist yang terpilih akan menjadi bloglist cik miela untuk 6 bulan ke atas .. 

Tunggu apa lagi . Ayuh join 


11

Ahad, 6 Ogos 2017

SEL-SEL KULIT MATI PUNCA WAJAH NAMPAK GELAP DAN KUSAM? JOM ATASINYA DENGAN FACE SCRUB!



Assalamualaikum dan salam sejahtera 

6 kelebihan face scrub, cara buat scrub muka dengan mudah, dyas scrub muka dan badan, face scrub, scrub muka yang murah, scrub organic, skrub muka itu penting, tips kecantikkan,


SEL-SEL KULIT MATI PUNCA WAJAH NAMPAK GELAP DAN KUSAM? JOM ATASINYA DENGAN FACE SCRUB! Entri CCL sebelum ni, CCL ada  kongsikan dengan korang semua tentang face scrub yang boleh dibuat sendiri di rumah . Kalau korang yang masih ketinggalan entri tersebut , korang boleh terjah SINI  dan SINI  .Ada tanya yang face scrub ni penting atau tak kan?Ok sebenarnya face scrub ni tersangatlah penting dan memang WAJIB ada bagi setiap orang. Tak kisah apa jenama face scrub pilihan awak. Tapi ia memang penting . So CCL nak share kelebihan atau fungsi face scrub yang mungkin dalam kalangan kita ada yang tak tahu.



Apa kelebihan face scrub?
1. Membersih kulit wajah jauh lebih mendalam.
Mungkin ada yang tak tahu bahawa pencuci wajah yang biasa kita gunakan kebanyakannya hanya mencuci pada permukaan kulit sahaja. Sebab itu perlunya face scrub untuk mencuci jauh ke dalam liang-liang pori supaya tidak tersumbat.

2. Membuang sel-sel kulit mati pada wajah.
Punca kulit kusam terjadi akibat dari sisa-sisa mekap yang tidak dicuci dengan sempurna dan juga habuk ataupun debu yang melekat pada kulit wajah. Wajah adalah kawasan yang paling terdedah kepada kotoran dan sinaran matahari yang menyebabkan kulit menjadi sunburn.Pentingnya face scrub adalah untuk mencuci sisa mekap dan kotoran yang melekat pada liang pori.

3. Membina sel kulit baru yang lebih sihat.
Penggunaan face scrub boleh mengangkat sel-sel kulit mati dan seterusnya ia dapat merangsang kulit lapisan bawah untuk kembali membentuk sel-sel kulit yang baru yang lebih muda dan sihat.

4. Daya serapan kulit menjadi lebih berkesan.
Apabila sel-sel kulit mati di angkat, daya serapan kulit menjadi lebih baik. Jadi, bila awak memakai serum, pelembap, krim dan sebagainya, ia akan mudah meresap ke dalam kulit dan awak akan mendapatkan kesan yang lebih cepat.

5. Memperbaiki tekstur kulit dan mengurangkan dehidrasi.
Tekstur kulit yang kasar dan kering dapat diatasi dengan penggunaan face scrub. Nanti takda kulit awak nampak kusam dan bila mekap ia akan jadi bercapuk. Tak smooth dan crack.

6. Mengembalikan kulit wajah yang sekata, lebih tegang dan lembap.
Kulit kusam boleh menyebabkan awak nampak lebih tua dari usia. Penggunaan face scrub mampu mengatasi masalah tersebut dan sel kulit baru yang terbentuk akan lebih sekata, anjal dan lembap.

Pentingnya penggunaan face scrub bukan hanya untuk perempuan tetapi lelaki juga.Korang tak perlu menggunakan hari-hari. Cukup hanya 2 atau 3 kali seminggu. Dan kulit korang akan nampak lebih sihat, anjal dan lembap.

entri yang berkaitan 
15
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NEWS !