Ahad, 11 Jun 2017

TIPS NAK STEAM WAJAH,JANGAN BUAT HARI-HARI SEBABNYA


Assalamualaikum dan salam sejahtera..

TIPS STEAM WAJAH,JANGAN HARI-HARI Siapa sini yang suka steam muka ? Angkat tangan ..Macam CCL suka jugak steam muka ni selepas cuci muka bebas segala kotoran .Kekerapan CCL  steam muka dalam seminggu itu boleh dikatakan dua atau tiga kali seminggu mengikut kerajinan jugak . Steam muka jangan buat hari hari. Kulit boleh kering. 2 kali seminggu should be enough. Kenapa nak kena steam muka? Steam muka helps in opening your pores. So anything yang kita apply lepastu akan jadi lebih effective.Dan jugak akan lebih mudah untuk cleanse impurities yang trapped inside pores kita. Selain tu, steam muka akan bantu lembutkan bumps yang ada underneath your skin. Bumps lembut, lebih mudah untuk scrub and extract.



Tips kecantikkan,cara steam wajah,kekerapan steam wajah,kenapa perlu steam wajah,cara steam wajah dirumah


Cara nak steam muka

1.Amik besen yang bersih and letak air panas dalam tu. Agak agak lah banyak mana tapi biar cerdik sikit. Lepas dah isi air tu,amik tuala and selubung kepala and dekatkan muka dengan besen tadi tu. Pastikan kepala selubung dengan besen tu untuk perangkap haba. Barulah namanya steam. Kalau biar haba tu lepas tak jadilah steam.

2. Duduk je situ diam diam untuk 8-10 minits. Dalam air panas tu boleh je nak letak tea tree oil sikit. Ataupun epsom salts. Nak calming effect letak EO lavender oil. Atau chamomile. 

3.Lepastu boleh proceed pakai masker atau scrub. Lepas dah settle pakai masker atau scrub semua tu tadi make sure splash dengan cold water atau pun pakai toner. Untuk tutup balik pores.

4. Nak lagi rasa syok, buatlah ice rub. Lagi seronok. Tapi pastikan balut ice tu guna tissue atau clean towel.


Tapi sekarang dah moden .CCL  tengok di sosial media ada barangan berfungsi sebagai steamer muka  dah dijual. So uolls semua selamat steamkan muka uolls. Tapi dingatkan jangan buat hari-hari .






Tak pernah lagi mencuba produk perlashine ?
Apa kata kita register PerlaShine ini,Safiey Ilias nak bagi percuma untuk 1000 orang yang pertama.klik banner !! 

4 ulasan:

  1. Pernah baca pasal steam muka ni.. Rupanya tak boleh buat hari² eik.. 😬

    BalasPadam
  2. Tips yg berguna buat jejaka juga.

    BalasPadam
  3. Pernah buat, tapi tak buat kerap-kerap. Sebulan ada la dua atau tiga kali.

    BalasPadam
  4. Dah lama tak buat steam wajah.. =)Dah dekat nak raya nie, rasa macam nak buat jea..

    BalasPadam

tinggalkan komen anda kat sini. . InsyaAllah CikCappuccinoLatte akan sentiasa membalas kunjungan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...