Isnin, 8 Mei 2017

SIAPA YANG CIPTA ISTILAH 'MONDAY BLUES' ?


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera


monday blues, monday blues qoutes ,happy monday , permulaan hari yang bagus

SIAPA YANG CIPTA ISTILAH 'MONDAY BLUES' ?  Hai uolls.. selamat pagi CCL  ucapkan ..moga permulaan hari ini segalanya mendapat berkat dari Allah s.w.t ..Hari ini hari isnin, CCL pasti semua rakyat diseluruh Malaysia pastinya tengah siap-siap ke tempat kerja.. Anak-anak pula tengah bersiap diri mereka memakai kemeja putih mahupun baju kurung putih dipadankan dengan kain biru ..Kalau di negeri Perlis ni hujung minggu adalah pada hari sabtu dan ahad ..lebih dikenali sebagai weekend day ..sesetengah negeri cuti hujung minggu ada yang sama  dengan negeri Perlis..ada juga negeri yang bercuti pada hari jumaat dan sabtu..so permulaan hari mereka adalah Ahad pada setiap minggu.Tapi bagi CCL permulaan hari minggu adalah Isnin .Hari isnin ini jugak dipanggil 'monday blues'

Siapa la yang cipta istilah 'Monday Blues' ni.. Asal isnin je semua nak jadi lembik, lengai, malas, dan mandom.. di laman-laman sosial pun ada juga sesetengah pengguna akan update tentang 'monday  blues' .. Kenapa perlu spoilkan permulaan minggu dengan perkara yang tak best? Dalam hidup, kita sentiasa ada pilihan.. Baik dan buruk sesuatu pengakhiran bergantung atas pilihan masing masing. Dan CCL sangat percaya, pengakhiran yang baik datang dari permulaan yang baik.

Uolls percaya ke tak? So jangan terlalu monday blues sangat ..


5 ulasan:

  1. Suri rumah pun Ada Monday blues jugak tau...bermalas malasan nak prepare segalah persiapan suami dan anak2 sebab mak mak pun seronok bercuti same

    BalasPadam
  2. Dua hari dah cuti, tetiba isnin nak kerja.sebab tu monday blues.huhu

    BalasPadam
  3. biasa kalau cuti tak cukup, agak susah nak hilangkan monday blues tu hehe

    BalasPadam
  4. kalau kat johor ni... sunday blues... hihihih

    - Mia Liana

    BalasPadam
  5. hi hi hi betol la tu ccl.
    mula dgn baik.
    semua akan jadik baik.
    akhir dgn yg baik jugak.

    BalasPadam

tinggalkan komen anda kat sini. . InsyaAllah CikCappuccinoLatte akan sentiasa membalas kunjungan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NEWS !