Khamis, 4 Mei 2017

SANDWICH TELUR BERSAMA CHEESE


Assalamualaikum dan Salam  Sejahtera 

RESEPI SANDWICH TELUR CHEESE   Resepi yang bersiaran kali ini tersangatlah mudah , CCL pasti ramai yang padai membuat resepi yang cukup simple ini .Tetapi atas kerajinan CCL kongsi jugak resepi ini untuk uolls semua . Baiklah hari ini CCL akan kongsikan  satumenu sarapan pagi dan boleh juga dijadikan menu di petang hari .. 'Sandwich Telur Cheese'



resepi , blog resepi , resepi sandwich , resepi sarapan pagi , menu sarapan pagi , resepi sandwich telur , sandwich telur bersama cheese , sandwich cheese , resepi  simple



Bahan-bahannya :

5 biji telur ayam ~ rebus dan sejukkan terlebih dahulu
70gm mentega
sedikit serbuk lada sulah
sedikit serbuk lada hitam
kepingan cheese
1 buku roti putih sandwich
Cheese hancur *Apa jua jenis yang hancur


Cara Penyediaan 

1. hancurkan telur, cheese dan mentega sehingga sebati

2. taburkan serbuk lada sulah dan lada hitam

3. sapukan adunan telur ke atas roti dan letakkan sekeping cheese di atasnya lakukan sehingga habis
potong dua/ menyerong. Siap! Kalau nak lagi sedap boleh bakar, tapi kalau tak nak pun tak pe..bakar di dalam ketuhar selama 5 minit atau keperanga..angkat dan hidangkan!

selamat mencuba 


16 ulasan:

  1. Wah senang nak buat nie, boleh Kak Sue cuba nanti 😊

    BalasPadam
  2. Buat sarapan pagi memang sedap ni.

    BalasPadam
  3. Sedapnya! Sedapnya!! Lapar pulak pagi2 nie. Nampak menyelerakan 😊

    BalasPadam
  4. Kalau bakar tu msti lagi sedap tu sbb cheese tu. Sedap2. Thanks share.

    BalasPadam
  5. alamak aii. memukau betol sandwich ni, ccl.
    aida biasa buat telor & mayonis.
    cheese x pernah lg. will try :)

    BalasPadam
  6. wah senang je... boleh try nti

    BalasPadam
  7. kene buat balik keje ni.. hehehhe

    BalasPadam
  8. sedapnya roti niii..nk buatla utk breakfst esok
    http://mama3danish.blogspot.my/

    BalasPadam
  9. nampak macam sedap :) boleh buat untuk makan breakfast :D hehe

    BalasPadam
  10. perghhh...ini memang fav anak²...aritu masa nak jamuan raya kat sekolah anak² nak biskut raya tapi mmg dah tinggal habuk je..so mama gantikan dengan Sandwich telur je..hahaha...licin sampaikan cikgu lak tanya "kak tak de open order ke" hahaha

    Pengalaman pertama hamil dengan Set Lengkap Kehamilan Shaklee

    BalasPadam
  11. waahhh...sedap betul ni!

    BalasPadam
  12. sedap ni ccl....past lwnkn dgn air kopi...hihi

    BalasPadam
  13. Sedapnyaaa tp kt umh xde cheese lakm

    BalasPadam
  14. saya selalu buat. cuma penyediaan je yg lain. mmg sedap!

    BalasPadam

tinggalkan komen anda kat sini. . InsyaAllah CikCappuccinoLatte akan sentiasa membalas kunjungan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NEWS !