Khamis, 2 Mac 2017

ALHAMDULILLAH SURAT PERMOHONAN BR1M DAH SAMPAI



Alhamdulillah surat permohonan BRIM  dah sampai | semenjak sebulan dua bulan ni topik BR1M  masih hangat diperkatakan ..sampai sesetengah isu ni ada yang dah menjadi viral ...ada yang terima BR1M.. ada yang belum terima .. pada yang dah terima BR1M dengan saluran yang mudah tahniah CikYana ucapkan . Pada yang belum terima harap-harap bertabahlah uolls.hehe 

Macam mana sistem saluran pemberian BRIM  di negeri uolls ? Disebabkan CikYana anak jati Negeri Utara Semenanjung, Perlis Indera Kayangan .. so sistem pemberian BR1M untuk tahun ni memang boleh dikatakan susah sikit .. sebab apa susah ? 
Okeyh..tahun-tahun lepas pemberian duit BR1M  terus ja masuk ke dalam akaun bank .. that means kita tak perlulah buang masa beratur panjang untuk ambil duit ..pada yang muda remaja yang masih kuat berdiri ok la..tapi pada warga tua ..tambah yang uzur mampukah mereka berdiri lama-lama dengan kesesakkan orang ramai .. so tahun ni bagi rakyat perlis sistem pembahagian BR1M diberikan secara manual ..mungkin ada yang panas hati bila diperlakukan sebegini ..sehinggakan dikatakan negeri perlis dah tak ada bank sebab itu sistem BR1M diberi secara manual ..

Memandangkan CikYana masih lagi bercuti di luar Perlis ..Adik pulak whatsapp CikYana mengatakan surat permohonan BR1M CikYana dah sampai di rumah ..that means diorang dah tentukan tarikh dan tempat nak gi ambil seperti yang tertera di gambar bawah ..



Bantuan rakyat satu malaysia 2017,pemberian BR1M 2017,proses pemberian BR1M,tarikh pemberian BR1M,BR1M negeri perlis,cara permohonan BR1M,Cara semak status permohonan BR1M


Mungkin pihak kerajaan Negeri Perlis ada alasan tertentu kena BR1M tahun ini diberikan secara manual .fikirlan yang baik-baik aja .. 


Bantuan rakyat satu malaysia 2017,pemberian BR1M 2017,proses pemberian BR1M,tarikh pemberian BR1M,BR1M negeri perlis,cara permohonan BR1M,Cara semak status permohonan BR1M



Bantuan rakyat satu malaysia 2017,pemberian BR1M 2017,proses pemberian BR1M,tarikh pemberian BR1M,BR1M negeri perlis,cara permohonan BR1M,Cara semak status permohonan BR1M


Uolls penerima BR1M ..sama date and venue ...
So selamat beratur CikYana ucapkan ..hehe .. 
Sistem Pemberian BR1M di negeri Perlis diberi secara manual ..di negeri uolls pulak macam mana? Kongsikan ... 




24 ulasan:

  1. Takpelah kena ambil manual pun kan? asalkan dapat la juga merasa duit kerajaan. Siapa yang nak bagi kan. Tapi kena sabar sikit la nak beratur tu haha.

    BalasPadam
  2. Betul tue ... manual or masuk ke akaun bank sama . Kita sbagai rkyat kna usaha lebih sikit kn

    BalasPadam
  3. Ehem2, nak PRU ni, nak berucap sikit la kot... hihi... org memberi ambik je kan... alhamdulillah dapat lewat, kami dah habis dah... hehe...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wahhh ..dah shopping duit brim yer .. CCL baru nak pegang duit brim .

      Padam
  4. Alhamdulillah. Rezeki. Saya tak dapat pula BR1M.. Takpa la.. Mungkin ada orang lain yang lebih memerlukan :)

    BalasPadam
  5. Oo, leceh juga nak kena beratur kan? Tapi yela, kalau masuk akain takut lambat pula dapat kan?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kena hadap dengan kesesakan ..btw CCL pilih masuk akaun lagi mudah . Tak payah buang masa

      Padam
  6. Alhamdukillah ada rezeki Allah bg...syukur

    www.momstoreretail.blogspot.com

    BalasPadam
  7. itulah terkejut juga bila perlis buat macam ni . rasanya masuk ke bank terus lagi mudah kan.

    hehe

    anyway tahniah sebab dapat BR1M.

    hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Masuk akaun lebih memudahkan .tak payah buang masa bagai kena beratur

      Padam
  8. tahniah sbb dapat... tapi tu la napa tak terus ke bank ye? kan lebih mudah.. bukan apa naya la kalau ada yg berkerja atau berada di luar kwsan

    BalasPadam
    Balasan
    1. Arahan pihak kerajaan negeri yang aturkan macam tue.CCL sebagai rakyat perlis ikut je rule yang diorang buat . Yang mana luar perlis tak dapat balik kena hantar wakil .

      Padam
  9. Kalau di sarawak, pakai kad jer. Sebab tu kalau musim brim keluar, saya try untuk elakkan diri daripada berurusan dengan bank. Sesak sangat.

    http://diarimommymuhaimin.blogspot.com/

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tahun lepas brim masuk akaun bank aje.tahun ni semua pakai sistem manual ..leceh betul

      Padam
  10. Adeh Br1m oh Br1m. kita yg muda ni takpelaa nak beratur panjang2. Kalau yg dah masuk usia emas tu kesian jugak. Huhu. Ke ada pengecualian utk warga emas? Hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Takde pengecualian pun ..tua muda sama je kena berhadapan dengan kesesakan oranng ramai

      Padam
  11. Manual? mcm ada something je kan..btw, tahniah sebab diluluskan :)

    BalasPadam
  12. ish macam payah je manual. takpe lah asalkan dapat kan sis :)

    singgah :)http://elsaalicious.blogspot.my/2017/03/berhutang-bahagian-2.html

    BalasPadam
  13. Mai dapat melalui bank in.

    BalasPadam
  14. susah sbnrnya guna manual ni. tapi takpa lah, yg pntg dpt BRIM �� kesian plak dgn golongan oku/ warga emas

    BalasPadam

tinggalkan komen anda kat sini. . InsyaAllah CikCappuccinoLatte akan sentiasa membalas kunjungan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NEWS !