Sabtu, 25 Jun 2016

Segmen Bloglist Azhafizah.com Julai & Ogos 2016


Sekian lama tak munculkan diri untuk join sebarang segmen yang blogger - blogger adakan . hari nieyh luangkan masa sedikit join segmen Sis Azhafizah . .


so uolls yang nak join boleh klik SINI


Bersiaran kembali untuk segmen rutin 2bulan sekali di blog Fiza. Kembali dengan Segmen Bloglist Azhafizah.com Julai & Ogos 2016. Ada yang tak sempat sertai bulan April yang lepas kan dan juga yang tak berpeluang masuk dalam bloglist blog Fiza. Kalau sudi, berminat dan nak memeriahkan segmen ni jemputlah sertai ramai-ramai ye. Segmen simple je. Cuma perlu buat entry dan copy & paste je. Pemilihan 10 blog melalui random.org.

Klik banner untuk sertai  Segmen Bloglist Azhafizah.com Julai & Ogos 2016
http://www.azhafizah.com/

TAMAT : 29 JUN 2016

Langkah Penyertaan Segmen
1. Buat entry bertajuk : Segmen Bloglist Azhafizah.com Julai & Ogos 2016
2. Copy coding dalam kotak bawah ni dan paste di ruangan HTML entry
3. Publish dan tinggalkan link entry dalam kotak komen di entry asal Segmen Bloglist Azhafizah.com Mei & Jun 2016 

  Terima kasih atas sokongan semua ^__^
3

IVITA HILANGKAN LINGKARAN GELAP BAWAH MATA



Meh sini CikYana nak share satu produk nieyh . sesuai bagi uolls yang mengalami mata panda ..mata eyebag ...CikYana juga salah sorang yang mengalami lingkaran gelap bawah mata ...
ialah kekadang tidr lewat . balik keje pun lewat . so  hari tue dah try serum untuk mata . tapi still tak berkesan apa pun. naseb baik lah harga berpatutan saja . so CikYana tak berputus asa . CikYana cuba produk dari 'Cassialeaf ' 


lingkaran gelap bawah mata, eyebag,cara hilangkan lingkaran gelap bawah mata, krim ivita dark circle

iVita dark circle yang nie CikYana gunakan nak hilangkan kesan lingkaran gelap bawah mata mahupun eyebag . berkesan atau tidak itu tidak dapat diketahui lagi .sebabnya CikYana baru ja pakai tak sampai seminggu pun lagi . so kesannya kena tunggulah .


lingkaran gelap bawah mata, eyebag,cara hilangkan lingkaran gelap bawah mata, krim ivita dark circle

sebesar ini krim ivita dark circle . so CikYana grab dua ..




cara nak pakainya amat mudah . hanya sapu pada bahagian bawah mata . 
first sapu krim nie ..wah berangin-angin je kat bawah mata . best bila pakai ..lama-lama dia akan rasa panas-panas and then sejuk . . .

berkaitan dengan harga . semua orang mampu milik . time CikYana beli nie time promosi la uolls ...sebab tue CikYana grab dua krim nie . harganya rm50 . free postage lagi .. 


antara kelebihan krim ni ..

lingkaran gelap bawah mata, eyebag,cara hilangkan lingkaran gelap bawah mata, krim ivita dark circle


so uolss mana-mana yang pernah pakai krim nie . feedback la pada CikYana oke . .
dan sapa-sapa yang berminat nak mencuba krim dark circle i uolls boleh contact dengan 











2

Isnin, 20 Jun 2016

LALA MASAK LEMAK CILI API




lala masak lemak , lala masak lemak cili api , siput lala,resepi siput lala,siput lala masak lemak



LALA MASAK LEMAK CILI API - menu nie antara menu feveret CikYana kala menjelma bulan ramadhan . setiap kali tiba bulan ramadhan . menu nie takkan terlepas dari mulut CikYana untuk menikmatinya . memandangkan CikYana nie 'hantu seafood' .

selalunya siput lala kalau dibeli fresh- fresh dari market atau pasar tani . antara menu yang CikYana selalu sediakan untuk siput lala nie ialah masak lemak cili api . . pedas berapi beb !! sebab CikYana kn taste Malaysian Food sukakan makanan yang pedas - pedas baru puas kalau menikmati hidangan . .

meh sini CikYana kongsi resepi tersebut 


BAHAN

  • 1kg Siput lala
  • cili padi 
  • i inci kunyit hidup 
  • 3 ulas bawang merah 
  • 2 ulas bawang putih
  • 2 batang serai 
  • santan pekat 
  • 1 keping asam 
  • gula
  • garam




CARA MEMBUAT
  • kisarkan cili padi , kunyit hidup , 1 batang serai , bawang merah dan bawang putih dan masukkan ke dalam periuk  sehingga mendidih bersama siput lala & 1 batang serai  yang telah diketuk 
  • masukkan santan dan juga asam keping . tambahkan perasa gula dan garam unutk menyedapkan lagi masakkan 
  • kacau rata dn biarkan siput lala mendidih dan boleh disediakan 



selamat mencuba 
3

Jumaat, 17 Jun 2016

CARA BALUTAN KETUPAT




Cara balutan ketupat , ketupat palas , langkah mudah balut ketupat palas,resepi ketupat,ketupat jagung ,ketupat pulut hitam,resepi ketupat jagung

Langkah mudah balutan ketupat .. to uolls yang masing berjinak-jinak dalam proses pembalutan ketupat ..boleyh tengok gambar di atas . Mungkin dapat membantu serba sedikit cara balutan uolls . .

daripada tak tahu baik kita cuba untuk belajar . Sampai bila kita tak berani mencuba sesuatu yang baik kan .. so uolls .. selamat mencuba 

1

Selasa, 14 Jun 2016

SEGMEN MEMORI RAYA MENANG RM500



Hai uolls rakan blogger semua . first sekali cikyana nak ucapkan selamat berpuasa & selamat menyambut ramadhan al-mubarak . 

memandangkan da pun seminggu berlalu kita semua menjalani ibadah berpuasa . so ada lagi beberapa minggu kita nak menyambut aidilfitri . 

SEGMEN MEMORI RAYA MENANG RM500


so uall nak duit raya ?? meh sini cik yana nak ajak join 'SEGMEN MEMORI RAYA MENANG RM500 ' . sapa yang nak bagi secara sengaja rm500 nieyh kan .. apa kata kita join segmen ni . mana tahu ada rezeki kita boleyh menang kan... 

 caranya sangat mudah  . nak tahu syarat join segmen ni .. klik   SINI





2

TUMBUHAN YANG UNIK DAN ANEH




TUMBUHAN YANG UNIK , TUMBUHAN YANG UNIK ., GAMBAR TUMBUHAN UNIK












TUMBUHAN YANG UNIK , TUMBUHAN YANG UNIK ., GAMBAR TUMBUHAN UNIK








TUMBUHAN YANG UNIK , TUMBUHAN YANG UNIK ., GAMBAR TUMBUHAN UNIK




TUMBUHAN YANG UNIK , TUMBUHAN YANG UNIK ., GAMBAR TUMBUHAN UNIK
































































0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NEWS !