Khamis, 31 Mac 2016

PUDING SUMI



PUDING SUMI , CARA MEMBUAT PUDING , resepi puding coklat,  , PUDING SUMI , PUDING ROTI ,


BAHAN-BAHAN

 -1 Paket Agar2 Tali 37.5g
- 8 Cawan air
- 1 1/4 Cawan gula pasir
- 1 Tin Susu Cair
- 2 Paket Sumi



CARA MEMBUAT 



1- Masakkan agar2 tali hingga betul2 hancur,
2 - Masukkan gula dan kacau lagi hingga gula hancur,
3 - Masukkan seketul gula batu untuk elakkan agar2 cepat berair,
4 - Masukkan susu cair dan kacau hingga sebati
5 - Perlahankan api...

PUDING SUMI , CARA MEMBUAT PUDING , resepi puding coklat,  , PUDING SUMI , PUDING ROTI ,
6 - Sebelum tu susun sumi di dasar acuan,




PUDING SUMI , CARA MEMBUAT PUDING , resepi puding coklat,  , PUDING SUMI , PUDING ROTI ,
7 - Masukkan agar2 sedikit demi sedikit agar sumi stabil dan melekat




PUDING SUMI , CARA MEMBUAT PUDING , resepi puding coklat,  , PUDING SUMI , PUDING ROTI ,
8 - Boleh curahkan agar2 bila sumi dah melekat




PUDING SUMI , CARA MEMBUAT PUDING , resepi puding coklat,  , PUDING SUMI , PUDING ROTI ,
9 - Lapiskan dengan lapisan kedua dan seterusnya..Sejukkan dalam peti ais.




1

Jumaat, 18 Mac 2016

WORDLESS #7 : JENAMA TUDUNG PALING POPULAR







WORDLESS #7 : JENAMA TUDUNG PALING POPULAR

1

CPUV 1016 : SUNWAY PYRAMID




cpuv 1016 sunway pyramid,sunway pyramid, CARA CASHOUT NUFFNANG,


Memandangkan musim cuti sekolah dah berjalan . pastinya ibu bapa akan spend time together bersama-sama family tersayang . . ambil peluang musim cuti sekolah  berkumpul sama-sama . . 

kali ni nieyh nuffnang kasi iklan berkaitan sunway pyramid . tentunya pihak sunway pyramid pasti akan adakan pelbagai aktiviti musim cuti sekolah ni ..so nak tahu lebih lanjut jom kita terjah laman sunway pyramid 

http://www.sunwaypyramid.com/2016/03/01/out-with-school-in-with-play/

thanks nuffnang .......

1

Isnin, 7 Mac 2016

CPUV 1015 : KL SOGO & PETRONAS



CPUV 1015 : KL SOGO & PETRONAS

Cpuv awal-awal bulan mac menjelma lagi . . alhamdulillah . . syukur tak terhingga . moga-moga earningnya makin bertambah dari hari ke sehari . . moga iklan-iklan nuffnang terus menapak dalam blog kesayangan cikyana .

bagi iklan KL Sogo . .pihak nuffnang bagi dua iklan mengenai iklan tersebut . sempena awal bulan mac so.. KL sogo ada buat sale kaw-kaw mengenai barangan produk kecantikan , barangan baby , barangan keperluan  dan banyak lagi 


CPUV 1015 : KL SOGO & PETRONAS



bagi iklan petronas pula . semestinya ada promosi - promosi yang baru . . hanks very much to nuffnang .



0

Rabu, 2 Mac 2016

KENAPA BAWAL EXCLUSIVE MAHAL ?





bawal exclusive , harga bawal exclusive , tutorial tudung , tutorial shawl , kenapa bawal exclusive mahal .


Bagi peminat tudung bawal . semestinya pastikan kelainan gaya serta jenis kain . .untuk dibentukkan pada si pemakai . . bila ditengokkan pada bawal exclusive sememangnya memang betul - betul exclusive dari segi harga mahupun batu-batu yang tersususn pada tudung tersebut . . 

first time  melangkah kaki ke butik bawal exclusive nieyh . . memang telan air liur jugak la bila mata tertatap pada harganya . . OMG !!!sukar untuk percaya . tapi paksa mata untuk percaya jugaklah . .  sehelai rm40 ke atas jugaklah tudungnya . . batal hasrat untuk membeli . . cukup sekadar menjamu mata . . bawal exclusive sememangnya mahal . . dan boleh mencecah ribuan ringgit. . semenjak follow page bawal exclusive . . jamu mata dengan tdudung mahal nieyh . . kira-kira tudung nieyh mahalnya mencecah 4 ribu beb !! oMG !! . . 

disebabkan mahal sampai beribu riban . . owner tudung bawal exclusive tampil untuk membuat penyelasan , kenapa tudungnya mahal dan sebegitu mahalnya .. 


bawal exclusive , harga bawal exclusive , tutorial tudung , tutorial shawl , kenapa bawal exclusive mahal .


untuk mengetahui lebih lanjut korang boleyh research page nieyh

https://www.facebook.com/BawalExclusive/?pnref=story

2
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NEWS !