Jumaat, 24 April 2015

PERNAH TAK KORANG TENGOK PASANGAN PENGANTIN ??



Pernah tak korang tengok pasangan pengantin ? . . Semestinya pernah tengok kan . . Bila korang tengok ja pasangan pengantin..pelbagai komen yanh terpancul pada mulut...contohnya pasangan pengantin di tempat kenduri macam ""tak sesuai "".

Pasangan pengantin tak sesuai  !!!
Macam mana yang tak sesuai tue.. mungkin pasangan yang macam nie
 " pengantin lelaki kacak . .pengantin perempuan biasa sahaja"
"Pengantin lelaki gempal ..tapi pengantin perempuan pula cantik "


Tips pasangan pengantin ,tips melangkah ke alam perkahwinan ,bajet perkahwinan,tips merancang perbelanjaan perkahwinan,malam pertama pengantin ,perkahwinan ,tips memilih warna baju pengantin ,aksesori pengantin


Mesti korang akan cakap dalam hati..
"Tak padan, macam mana mereka boleh terpikat satu sama lain ? "

Mesti korang macam tue kan.. pernah cakap macam tue...

Seandainya kamu dah berkenan pada seseorang .jangan tanya pendapat orang lain tentang paras wajahnya..

"dia hensem atau tidak .. dia cantik atau tidak ..janga cuba-cuba tanya"

Sebab apa tak digalakan bertanya macam tue ?
Sebab mata orang lain tak mungkin nampak orang yang kamu suka  tue dengan wajah yang luar biasa indah . Mata kita sahaja yang nampak someone tue lebih sebab hati tue dah suka...

Allah dah jodohkan mata kita nieyh .. bila tengok pada jodoh kita . Mata kita sahaja yang akan nampak dia nieyh istimewa sangat buat diri kita..istimewa sangat dalam diri kita... orang lain tak nampak sebab bukan pasangan mereka

Jodoh tue awesome ... memang awesome sangat-sangat kan .. Allah dah letakkan rasa sempurna dan yang terbaik untuk seseorang itu kepada jodohnya agar kekurangan diri pasangan ditutup dengan sebaiknya..Allah itu maha mengetahui...

Seandainya Allah s.w.t catatkan dia miliku ..maka  satukanlah hatiku dengan hatinya ..




4

Jumaat, 17 April 2015

CPUV KE-63 --65 :SUNSILK PINK VARIANT,TGIF MEAL FOR TWO ,DIGI POSTPAID



Cpuv ke 63 :sunsilk pink variant ,cpuv ke 64: tgif meal for two , cpuv ke65 : digi postpaid , CARA CASHOUT NUFFNANG,  , cara mendapatkan earnings cpuv nuffnang,


Cpuv datang lagi untuk bulan april nieyh...alhamdulillah melekat jugak cpuv dalam blog cikyana..ternyata cpuv untuk bulan april banyak jugak..ada lagi yang masih "on going" .. so far.. 3 lagi cpuv baru datang menjenguk blog yana..tq nuffnang ..apa yang menariknya pasal cpuv baru nieyh ?


Cpuv ke-63 : sunsilk pink variant

Ok..kali nieyh advertiser kasi iklan sunslik untuk menari-nari di sidebar blog cikyana ni. . .sunsilk ada kempen terbaru .. iaitu kempen "sunsilk pink variant"..so cikyana dah lama tinggalkan produk sunsilk nieyh.lamanya tak pakai syampoo sunsilk.. sekarang dah mula beralih pada syampoo lain..

Apa yang menariknya  tentang kempen sunsilk ni ..korang berpeluang untuk menang sebuah Kamera Selfie Casio EX-TR50 yang bernilai RM3000 hanya dengan ambil gambar selfie rambut anda dengan Sunsilk Smooth & Manageable. Huiyo. ..Siapa nak bagi kamera harga ribu-riban secara percuma macam ni. Cara nak menang tu mudah sangat pulak tu. Apa lagi? Ambil selfie rambut korang dengan shampoo Sunsilk Smooth & Manageable sekarang. Kalau korang yang berhijab ..pakai tudung tu jangan kecewa...korang boleyh  selfie guna tudung pun dengan gaya yang kreatif, insyaAllah rezeki korang ada, menang lah tu...


Cpuv ke-64 : TGIF _ MEAL FOR TWO


Cpuv ke 63 :sunsilk pink variant ,cpuv ke 64: tgif meal for two , cpuv ke65 : digi postpaid , CARA CASHOUT NUFFNANG,  , cara mendapatkan earnings cpuv nuffnang,


TGI friday  meal for two. . Memperkenalkan dua menu yang berbeza dengan harga yang berpatutan sekali ..tak sampai 50 pun korang..harganya rm45.90 .murah kan ?? ..berpatutan dengan makanan tersebut...



Cpuv ke-65 : DIGI POSTPAID

banyak kali jugak advertiser digi kasi cpuv nieyh ..bukan kali pertama tapi entsh kali ke berapa.. bulan lepas pown digi ada memperkenalkan benda yang baru..so bulan nieyh semestinya ada khabar berita yang baru..digi sekarang tengah mempromosi smartplan melalui nuffnang ..korang boleyh pilih pelan high voice untuk panggilan telefon atau  high data untuk internet sahaja..btw cikyana pernah berkolabirasi dengan digi seketika waktu . . High data untuk internet ..tapi disebabkan kawasan rumah yana line untuk digi tak berapa elok..so stoo digi smartplan dan beralih arah ke celcom .. so pihak digi jangan marah yer..hehehe
2

HARI TERAKHIR DI MARINA COVE RESORT




hari terakhir kami semua berkursus di sini..entah bila lagi boleyh sampai kat sini lagi..apa yang nak dicakapkan ..kursus ni memang sangat happening ..memang sportingg gila...



Tukar baju..packing baju siap2 nak balik ...


Suasana bangunan resort.

Otw nak balik perlis ..sempat singgah pekan lumut nak shopping souviner untuk kawan-kawan dan juga family..sebagai kenangan datang perak nieyh ...



Souviner,makanan,serta baju dah pown dibeli . . Harga kat sini ada yang murah-murah ..better kalau nak beli baik survey2 harga dulu. . Contoh macam cik yana beli ikan bilis sambal dalam bekas kecil ..ada gerai yang jual 5 bekas rm10 .. dan ada yang jual 7 bekas rm10..so kena pandai pilih ..begitu jugak dengan keychain. . Kena pandai cari harga yang berpatutan.




Gerai-gerai kat sini korang boleyh shopping makanan hasil laut..macam-macam ada yang berasakan laut..


0

AKTIVITI PETANG DI MARINA COVE RESORT



hari kedua..hari yang dinanti-nantikan semua orang ..untuk pergi ke waterpark . .bermandi manda di situ..tapi terbantut hasrat nak mandi dalam waterpark tue..memandangkan cik yana bilik di tingkat 10 ..so boleyh tengok kawasan di situ..bila tengok ja waterpark tue kualiti air dalam kolam tak memuaskan..air dah pun kehijauan..lumut2 pown boleyh nampak..so turun bawah ..ternyata sememangnya betul..waterpark memang besar.mtapi kalau tak dijaga sayang sekali..dan ada jugak kolam untuk air masin..baik untuk kesihatan..tapi bila kawan-kawan yang terjun ke dalam kolam tersebut ..berasa gatal seluruh badan..nasib baik cikyana tak join terjun sekali..






Gambar sekitar pantai berdekatan waterpark..








0

HARI KEDUA DI MARINA COVE RESORT



Marina cove resort teluk batik,marina cove resort berhantu ,selfie , blogger lyana rohazi, travel blogger

Brakfast time..suasana coffee house diorang open window..berdekatan dengan swimming pool ..amat selesa sekali ..banyak pilihan untuk menu breakfast..sedap..



Makan dah kenyang..so kami bergambar dulu... sebelum bermulanya kursus...



Daripada 20 orang peserta..kami dipecahkan dalam 3 kumpulan ..kami satu kumpulan ..dua perempuan 5 lelaki..sorg lagi tiada dalam gambar yer...



Kami satu kumpulan ..kerjasama itu penting...

Bukan setakat dengar ceramah saja..ceramah ni diselitkan juga dengan lawak jenaka ..pandai fasilitator tersebut handle ceramah..juga diselitkan juga dengan kuiz-kuiz serta permainan yang senang..tpi bila dah buat memang mengunakan otak ...
0

HARI PERTAMA DI MARINA COVE RESORT,TELUK BATIK



Marina cove resort. . .korang ada yang pernah pergi resort ni ? Kalau belum pergi mesti terbayang-bayang macam mana landskap resort ni ..cantik atau sebaliknya ... cikyana first time menjejakkan kaki di resort ni .. memandangkan cikyana terpilih untuk berkursus selama 3 hari dua malam di resort ni...


Bertolak dari perlis jam 8 pagi dan selamat sampai di sana pukul 2 petang .. lama la jugak..lenguh duduk dalam bas nuh ..sebelum sampai marina cove cikyana dan member2 sempat lagi lunch kat satu restoran sebelum sampai resort ni .. restoran silaturrahim diberi nama . .time lunch masyaallah org punya la byk..jenuh beratur macam nk beli tiket bola pulak ..naseb baik lah makan dibuaat secara buffet..pilih saja lauk mana yg menyelerakan..



Setelah habis lunch..kami terus bertolak ke marina cove..tak sampai 10 minit akhirnya sampai juga..

Selesai check-in ..masuk bilik masing2..alhamdulillah .keadaan bilik amat selesa..ruang yg besar ada almari ,dapur,sofa untuk rehat..tak boleh lama2 dalam bilik sebab kursus akan start pukul 2.30 petang.masa amat menceburui..so kena la pantas..


Selesai mandi,solat,tukar baju..berbaju kurung la cikyana kita .dah siap2 apa tunggu lagi .selfie kejap dalam bilik ..




Marina cove resort teluk batik,marina cove resort berhantu ,selfie , blogger lyana rohazi, travel blogger


2.30 petang maka kursus pown akan bermula ..siap sedia beliakkan mata untuk melihat dan mendengar.bukan apa..letih sangat baru saja sampai dh nk kena masuk dewan..pasrah aja..



Marina cove resort teluk batik,marina cove resort berhantu ,selfie , blogger lyana rohazi, travel blogger
Sesi bergambar beramai-ramai bersama fasilitator sebelum bermulanya kursus..


Sesi petang pulak, ada aktiviti luar..landskap marina cove  outdoor sangat cantik..sebab berdekatan dengan waterpark..dan jugak pantai..bila buat aktiviti luar aja mata automatik tengok ke waterpark yang luas tue...

Sesi malam pun,turut sambung kursus tadi ..suasana marina cove amat menarik dengan curahan lampu-lampu..tapi koridor sepanjang nak ke bilik cikyana amat suram ..mungkin effect pada cahaya lampu ..dapat pulak bilik tingkat 1o ..ohhh..begitu tinggi sekali.. .. apa pulak yang terjadi hari kedua cikyana disitu ?? tunggu entri seterusnya...







0

Rabu, 8 April 2015

CPUV KE-62 : MCDONALD FROZEN FANTA



Cpuv ke 62 mcdonald frozen fanta , mcdonalds , kupon percuma dari mcdonalds


Cpuv ke 62 datangnya dari mcdonald . .ini kali pertama mcdonalds berkolabirasi dengan nuffnang ..dan kali pertama mcdonald terjah blog yana . . 


Apa yang menariknya tentang mcdonalds ni ..mesti ada mcdonalsd nak promote apa-apa yang terbaru kan . . 


Mari sini cik yana ceritakan ..kalau korang nak tahu . .mcdonald telah keluarkan dua minuman baru . . Iaitu
Fanta frozen & coco cola frozen . . Dua produk baru mereka pastinya korang ingin merasai. . Mcdonald ada nak ber korang kupon percuma untuk merasai dua produk terbaru mereka ..

Cpuv ke 62 mcdonald frozen fanta , mcdonalds , kupon percuma dari mcdonalds

Hanya klik pada gambar di atas . . Korang perlu download kupon percuma kat atas atau kuon  yang bernari nari di sidebar blog cik yana . . Mudah bukan . . 


Promosi fanta frozen dan coco cola frozen bermula 1 april 2015 sehingga 30 april 2015 . . Sebulan sahaja 

10

CPUV KE61 : CHIPSMORE 25TH ANNIVERSARY



Cpuv ke 61 : chipsmore 25th anniversary , menang rm2,500 dari chipsmore , resepi dari chipsmore



Kali nieyh chipsmore berkolabirasi dengan nuffnang . .nak promote tentang chipsmore dah pown menyambut ulang thun yang ke 25 . .ha mesti chipsmore ada buat sale yang gila -gila . .


Bagi peminat chipsmore macam cik yana ni . . Ada berita baik untuk para pengemar chipsmore . . Memandangkan 25tahun . .chipsmore akan hadiahkan kita 25 % biskut chipsmore . .

Cpuv ke 61 : chipsmore 25th anniversary , menang rm2,500 dari chipsmore , resepi dari chipsmore



Ada berita baik lagi . . Chipsmore nak bagi korang rm2,500 . .haha duit sapa yang tak nak kan . . Tapi ada syaratnya ..korang mestilah join satu pertandingan yang dianjurkan  oleh chipsmore . . Pertandingan iyu diberi nama 'ucapan untuk chipsmore sempena anniversary ke 25' . . Dan kalau korang menang . . Rm2,500 bakal menjadi milik anda .korang berminat boleyh masuk laman web ini http://www.chipsmore.com.my


2

CPUV KE-58 - 60 : UMOBILE ,IKEA BED & BATH , CICAKAMN 3 PRIMIER



Cpuv ke 58 : umobile , cpuv ke 59 ikea bed and bath , cpuv ke 60 cicakman 3 , sinopsis cicakman 3 , tips berblogging , apa itu nuffnang,


Ada cpuv bulan lepas dh pun bergelar status credited tapi masih belum update lagi  . . 


Cpuv ke-58 : umobile-banner ads

Sapa yang tak kenal dgn umobile kan . . Mesti umobile ada buat kempen yang gila-gila. . Apa yang umobile kempen kan ...haha .. bagi peminat gadget handphone iphone 6 . . Yang idamkan selama ini iphone 6 . . Boleyh la dapatkan iphone dengan harga rm98 . . Tapi ada syaratnya . .kalau nk tahu syaratnya godek2 la laman web umobile . . Pasti anda teruja


Cpuv ke-59 : IKEA bed & bath 

Siapa yang x kenal dengan IKEA . .salah satu gudang untuk membeli belah barang perabut yang warna warni di mata anda . .bukan sahaja perabut malah banyak lagi. . Untuk keperluan rumah anda . . Soo ikea mesti ada buat sale terbaru dan mengeluarkan perabut terbaru untuk bilik tidur . .so apa tunggu lagi grab laa kalau bekenan .. jangan lupa godek2 ikea .. tak pun korang boleyh kunjung terus ke ikea ..


Cpuv ke 60 : cicakman 

Korang peminat cicakman ? . . Tiba masa cicakman berkolabirasi dengan nuffnang . . Mesti ada promosi yang hot2 lagi untuk kutipan filem ni walaupown filem ni dah mencecah juta . . 





1

DOA AGAR BARANG HILANG DITEMUI SEMULA



Uollss semua .. hari nieyh cik yana nak share kat korang semua satu doa .. doa apa tue ? . . Cik yana nak sharing-sharing 'doa barang yang hilang ditemui semula '


Korang-korang semua pernah kan hilang sesuatu barang . .tambah-tambah barang kesayangan korang . .barang pemberian oleh seseorang ..semestinya barang tersebut penting . . Tapi kalau barang tersebut hilang mula la korang rasa resah gelisah . . Mulakan sesi pencarian di merata-rata tempat . . 


At the same time cik yana jugak pernah berlaku perkara yang sedemikian rupa .. kadang2 tue barang yang disimpan lama dalam kotak bila teringat nak pakai semula . .cari2 tiada pulak ..mula kita nak geram kan . . Kadang-kadang letak di tempat lain ..carinya di tempat lain . 


Apa kata kita cuba amalkan doa dibawah ni. . 


Doa barang yang hilang ditemui semula , koleksi doa , doa kehilangan barang



Barang hilang .. try baca doa nieyh . . Tapi bukan lepas-lepas korang baca barang yang hilang tue akan muncul didepan mata ibarat magic . . Bukan yaa . . 
Mungkin selepas korang baca doa nieyh . . Allah akan bagi petunjuk dan ingatan semula di mana barang tue berada . . Dengan usaha kita insyaAllah akan jumpa semula . . 


NOTED :amalkan doa ini . . InsyaAllah atas keberhasilan dan usaha akan jumpa semula ..




2

Sabtu, 4 April 2015

DAPAT KERACUNAN MAKANAN GARA-GARA ROTI INI .



Sudah pukul 1 pagi ..dan jam menghampiri dua pagi ..
Akibat perut berbunyi-bunyi minta makan pepagi buta ni ..so cik yana terpaksa bangun dari katil tilam yang empuk . . Berjalan seperti dipaksa ja kaki utk melangkah ke ruang dapur..mencari makanan yang ada ..


memang tabiat cik yana akan lapar bila pepagi buta menjelang ni ..nak kata x makan padahal malam tadi dsh melantak macam-macam makanan ..nak kata x bismillah . .setiap kali makan cik yana tak lupa untuk bismillah sebelum makan .. tak berkongsi makan dengan syaitan bila tak bismillah..


Lewat pagi macam ni cik yana diibaratkan macam tikus ..mencari makanan yg ada di dapur . . Cari dan cari terjumpa la roti . . Cepat-cepat bancuh air nak makan dengan roti . . Tapi alangkah kecewanya bila tengok roti tue . . Sebab apa ya ??



Roti,resepi roti,cara adunan roti,keracunan makanan,gst , kenaikan barangan makanan melalui gst ,apa itu gst ,

Alamakk !! Roti dah expired date . . Huhu .. naseb baik sebelum makan  mata cik yana terjeling-jeling nak tengok harga roti . .disebabkan sekarang tengah viral GST . .mata cik yana terpandang juga pada tariknya . . Expired date 29 mac 2015 . . Urmm . . Sekarang dh masuk bulan april . . Roti ni bulan mac .. cik yana nyaris-nyaris keracunan makanan .


Bukan salahkan penjual di kedai . . Ini akibatnya bila roti dili ni simpan begitu saja ..tiba masa utk makan kann dh expired . .rugi begitu saja


Roti,resepi roti,cara adunan roti,keracunan makanan,gst , kenaikan barangan makanan melalui gst ,apa itu gst ,


Disebabkan roti dh expired dah . ... cik yana terpaksa pujuk perut dengan minum hot coppucino ja malam ni . . Malas laa nak makan berat - berat like same meggi . . 



TAKE A NOTE : SEBELUM MAKAN MAKE SURE LIHAT EXPIRED DATE TERLEBIH DAHULU . . KEEP SMILE




7

Rabu, 1 April 2015

TIPS SEBELUM MEMASUKI RUMAH BAHARU





Hey, uolls semua . . HAri nieyh cik yana bermurah hati nak kasi tips cikid kat korang semua . .memandang kati tengah scroll down fb . .ternampak la satu tips yang boleh dikongsi untuk pengetahuan korang . . Tips nieyh khas untuk2 korang yang nak tinggal di rumah baru @ rumah baru yang dh siap. .


TIPS SEBELUM MEMASUKI RUMAH BAHARU



Tips memasuki rumah baharu :

•baca bismillah sebelum masuk

•tepuk daun pintu 3 kali

•beri salam sebelum masuk ke dalam rumah

•jika tiada reaksi dgn apa-apa bunyi sama ada cicak dan seumpamanya maka rumah tersebut telah ada penghuni yang kita tidak nampak

•sebagai jalan penyelesaian buka pintu depan dan pintu belakang sewaktu hampir maghrib dan azanlah 2 petang di ruang tengah rumah . Habis azan tutup kedua -dua pintu . Lakukan selama 3 petang semasa maghrib





2
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NEWS !