Rabu, 29 Mei 2013

CEK DUIT DARI PIHAK CELCOM





terkejut bila ma kasi satu sampul putih . . 
yana pown x tahu apa isi di dalamnya. . .
bila buka. . alangkah terkejutnya. . bila isi dalam sampul tue ialah sekeping cek

ha ? cek apa nieyh 
setahu yana yana x pernah cashout lagi earning nuffnang. . 
bila yana tengok jumlah yang ada pada cek tersebut amat banyak jugak. . 
pelik jugak dari mana datang check ini..
so yana baca dengan teliti surat tersebut beserta cek . . . 




oh rupa-rupanya cek duit ini dari pihak celcom. . 
pihak celcom bermurah hati bagi rm150 dekat yana ker ?


kalau korang nak tahu . .cek duit ini hasil duit broadband yana. . 
so ada dwey yg lebih macam mana nth diorang kasi balik lerr. . 
bgus celcom nieyh , , x makan duit customer dia. . 

alkisahnya,,cel diut ini dari celcom broadband..
dulu yana pakai simkad broadband yang sebulan rm68 . . 
mahal ker 68 ringgit. . bgi yana mahal jugak ler. . 
so yana x puas hati , , sebab walaupown yana bayar broadband sebulan rm68
tapi line internet .. .sekejap cepat..sekejap  lambat..
kadang-kadang macam siput vavi..ada kadang-kadang tue. . bikin
marah jew sebab bila buka mak oiii loadingnya ada kowt sejam..



so yana bincang dgn ma untuk block broadband ini. . 
atas alasan walaupown bayar mahal2 line tetap macam siput...
so hari tue yana pe g celcom centre. . 
bgi keterangan semuanya. . yana nk block line internet nieyh..
tanpa cakap banyak kakak-kakak yang bertugas selesaikan masalah yana. . 
lepas aje balik . . yana pergi usha-usha simcard internet. . 

kali ini yana pakai simcard line yang murah pulak. . 
bayaran sebulan rm25. . 


ha macam gambar kat atas . . 
yana pakai simcard broadband celcom skmm. . 
selama yana pakai broadband ini sangat berpuas hati . . 
sebab , , line xdew lambat macam yg dulu.
walau pown bayaran hanya 25 ringgit sebulan,,


apa-apa pown pihak celcom broadband patut pown
bagi balik separuh dari bayaran. . 
bayar mahal-mahal tapi hanya dapat loading aje. . . 

nte tengah menunggu masa untuk pegi tebus duit. . 
cek duit melalui bank HSBC. . 
dalam perlis nieyh xpernah nampak pown bank tue. . 


apa-apa pown tQ pihak celcom :)

7

MENANG BLOGLIST DARI DJH




DJH anda tahu siapakah DJH . . 
xlain x bukan diari jejaka hangat.. a.k.a angah . . 
ae tue DJH ada buat  segmen 100 bloglist. . 
so hari nieyh DJH dah umum pemenangnya. . . 





alhamdulillah, , ,blog yana akan berada 
dalam bloglist DJH selama sebulan. . . 
tQ DJH . . :)



blog yang menang akan dimasukkan ke dalam bloglist
yang diberi nama bloglist wanita jun. . .


btw, , tQ DJH . . 
ok sesape yg masih belum tengok senarai pemenang.. . 
boleyh tengok di

7

shawl tribal dah sampai




petang tadi dalam pukul dua gitu. . 
tengah layan tv. . dengar pulak
enjin moto, , siap picit hon lagi, , 
bunyinya pin,,pin,,pin gitu,,hehehe. . 

alih-alih bangun tgk, , 
eh abang posmen encem datang lagi lha. . 
hehehe. . putih jugak abg posmen tue, , 
sempat lagi kn, , ,heeheh

nak tahu abang posmen datang hantar apa 



ha.. abang posmen datang hantar shawl tribal .. . 
pakai pos ekspres lagi kn. . 

btw shawl nieyh berkat join contest guruku sayang .
alhamdulillah rezeki dinamakan ,,
yana menang tempat kedua so dapat lha dua helai tudung tribal nieyh. . 
suka sangat-sangat dapat shawl nieyh. . 
ingatkan mula-mula dapat sepasang aje. . 
bila buka sampulnya eh ada dua lha. . . 

btw tQ oleh tuan penganjur contest guruku sayang. . 
dan tuan sponser shawl tribal nieyh. . 

btw ,,kalau korang berminat nk kn shawl tribal yang
macam yana dapat nieyh. . 
korang boleyh lha usha-usha di



yana dah usha-usha pages nieyh. . 
macam-macam ada taw . .bukan sahaja shawl..
tudung plain , bawal printed dan macam-macam
jenis shawl dan tudung. . 
so tunggu apa lagi. . jom lha tgk pages tersebut. . 
harga pown berpatutan dgn material kain..

5

TAHI PUNCA PERLAWANAN DITANGGUHKAN

metro hari ini....
alahai kucing ini secara tidak sengaja masuk metro. . 
muka depan pulak tue. . 
mak oiiii wahai kucing femes giler ko kan. . 
hanya membuang najis di padang, , dh pown masuk paper. . 
itu baru haiwan buang najis di padang. . 
agak-agaknya kalau manusia buang najis di padang, , 
akan masuk paper jugak ker ? :)

kedegilan kucing yg suka membuang najis depan khalayak ramai 
menimbulkan rasa tidak puas hati antara kedua2 fans...
kucing berak manusia yg gaduh...
kucing gelak manja sambil berak walupon TAHI sembelit....meowwwwwwwwwww3





4

Selasa, 28 Mei 2013

sinopsis novel : gadis edisi terhad

Jasmeen, anak perempuan kepada Tan Sri Farhan. Orangnya suka berdikari dan paling penting mempunyai hobi yang unik. Dia mengumpul semua benda keluaran edisi terhad. Cinta? Dia sentiasa takut untuk meletakkan komitmen lantas, cinta Iqmal ditolak mentah-mentah.

Fareez Ilham, anak yatim piatu yang dibesarkan oleh sahabat baik arwah bapanya iaitu Datuk Ismadi dan bekas pemandu keluarga, Atuk Syed. Orangnya amat setia dalam bercinta tapi sayang, cinta Gina kepadanya beralih arah kepada Iqmal tanpa diduga. Kehadiran Jasmeen memberi sinar tapi siapakah Jasmeen sebenarnya? Penjual kain? Tukang kebun? Arkitek landskap? Pencinta sejati?

Dalam masa yang singkat, pertemuan demi pertemuan akhirnya membuahkan rasa cinta di antara Jasmeen dan Fareez.

Mereka bercinta tanpa Fareez menyedari Jasmeen ialah Fellah Delisya, bos Integrate Landscape yang selalu dikutuk dan anak kepada Tan Sri Farhan iaitu pelanggan terbesarnya.

Dugaan melanda dalam hubungan mereka apabila Fareez mengetahui identiti sebenar Jasmeen. Mampukah sebuah realiti menepis hakikat sebuah cinta sejati? Sebuah episod luka membuat Jasmeen memutuskan untuk memberi ruang kepada Fareez dan akhirnya dia terbang membawa sekeping hati lara ke New York.

“I love you Fishy.”
“I love you too Cheesy.”
6

Isnin, 27 Mei 2013

7 simbol atau isyarat tangan ketika photoshot gambar

1. Simbol ‘peace’

Simbol ‘peace’ ini dilakukan menunjukkan keceriaan dan keseronokan seseorang apabila bergambar. Mereka akan melakukan simbol ini secara spontan dan dikatakan simbol ini menunjukkan ilusi perdamaian dan keamanan. Apabila membuat simbol ini ketika bergambar pasti mudah untuk tersenyum. Simbol ini menggunakan jari telunjuk dan jari tengah yang seakan bentuk huruf V. 



2. Simbol ibu jari ke atas

Simbol ini untuk menunjukkan tahap pencapaian seseorang yang bagus atau cemerlang lalu membuatkan orang sekeliling memberi isyarat tangan ini. Isyarat ini juga bermaksud syabas atau hebat bagi masyarakat di negara Jerman dan bagi masyarakat Mesir pula bermaksud baik atau sempurna. Manakala maksud sebaliknya bagi negara Iraq, dikatakan simbol ini memberi isyarat lucah dan bersifat negatif. 


3. Simbol ibu jari ke bawah


Isyarat tangan ini bermaksud sama ada bersifat negatif atau perasaan sedih seseorang berkaitan dengan sesuatu perkara bagi meluahkan perasaan mereka. Simbol ini juga menggambarkan kekecewaan dan kekalahan. 


4. Simbol rock

Simbol ini kebiasaannya digunakan ketika persembahan penyanyi rock tempatan atau luar negara yang menghiburkan penonton, apabila terlalu leka dengan hiburan yang didedahkan mereka akan menunjukkan simbol ini dan ada juga ketika bergambar menggunakan simbol ini. 


5. Simbol ‘OK’

Simbol ini bagi menggambarkan perasaan seseorang berkaitan dengan sesuatu perkara yang gembira dan selesa untuk berhadapan dengan sebarang situasi. 


6. Simbol ‘frame’

Untuk menunjukkan wajah mereka semata-mata ketika bergambar dan kebiasaannya hanya bergambar seorang diri. Simbol ini memerlukan kedua-dua belah tangan dan menunjukkan segi empat tepat. 


7. Simbol ‘loser’

Menunjukkan kekalahan berkaitan dengan hal tertentu, kemudian mereka akan menunjukkan wajah yang sedih untuk meluahkan ekspresi wajah itu.


4

Ahad, 26 Mei 2013

Video gol Kelantan lawan Terengganu 25 Mei 2013 Piala FA separuh akhir 1





live stream kelantan vs terengganu separuh akhir 1 piala fa 2013 video gol kelantan vs terengganu 25 mei 2013 piala fa


Perlawanan separuh akhir pertama Piala FA 2013 
menyaksikan pasukan Kelantan meraih bekalan selesa untuk
 bertandang di gelanggang lawan, 28 Mei ini selepas melakar 
kemenangan berjaya 4-1 ke atas Terengganu di Stadium Sultan Muhammad ke-IV
Mengenai aksi pada perlawanan itu, Biarpun ketinggalan 0-1 kepada jaringan
 Ashaari Samsudin pada minit ke-2, Kelantan melakukan
 kebangkitan dramatik dengan gol daripada Dickson Nwakaemi
 pada minit ke-79 dan Indra Putra Mahayuddin meletakkan tuan
 rumah di hadapan pada minit ke-83
Obinna Nwaneri mengukuhkan kedudukan melalui jaringan daripad
a sepakan penalti pada minit ke-92 sebelum Zairo Anuar Zailani menambak
 koleksi jaringan gol keempat pasukan Kelantan



0

Video gol Johor Darul Takzim (JDT) lawan Pahang Piala FA 25 Mei 2013

live stream jdt vs pahang separuh akhir 1 piala fa 2013 video gol jdt vs pahang piala fa 25 mei 2013
Skuad ‘Harimau Selatan’, menang tipis 1-0 berdepan Pahang pada 
aksi saingan separuh akhir pertama (1) Piala FA 2013 di Stadium Tan Sri Hassan Yunos,
 Larkin
Gol tunggal perlawanan, terhasil apabila Leonel Nunez 
menjaringkan gol kemenangan itu kepada JDT pada minit ke-21 
hasil hantaran penyerang kebangsaan, Norshahrul Idlan Talaha
Pada Selasa, 28 Mei pasukan Pahang pula menanti 
kunjungan pasukan Johor untuk aksi timbal balas separuh akhir kedua di Stadium Darul Makmur





1

Sabtu, 25 Mei 2013

menang contest guruku sayang



rezeki bulan mei, , setelah agak lama jugak tidak menang. . 
eh betul ke tak menang. . mungkin bukan nasibkan . .
tengok sekarang blogger yang sama menang,,mungkin rezeki diorang lha kan. . 


alhamdulillah hari ini mungkin nasib yana untuk menang

contest guruku sayang




alhamdulillah. . yana menang tempat kedua. . 
hadiah apa yang yana dapat ?



x sabar nak tengok hadiah tue sampai kat yana
diharapkan sponser ini seorang yang jujur . . 


kalau siapa yang terlepas pandang boleyh  tekan sini



19

Jumaat, 24 Mei 2013

5 VECTOR SITI NURHALIZA



selamat petang. . ha petang cenggini . . buka-buka blog entah kenapa
boring sangat , , dan menjadi malas seketika untuk membaca entri-entri menarik . . 

so tanpa membuang masa . . 
yana buat vector . . vector siapakah yang yana buat. . 
vector siti nurhaliza menjadi pilihan yana. . 

untuk pengetahuan korang. . ini
vector pertama yang yana buat . . alhamdulillah godek sana sini
sofware yang sesuai, , menjadi jugak vector 


sebanyak 5 keping gambar yang yana vectorkan, , 
sempat jugak yer buat 5 vector sini nurhaliza nieyh. . 
btw ini vector kali pertama . . 
so banyak kekurangannya . . exspeciaaly dari segi garisan pada vector tersebut.
garisan amat-amat penting taw semasa buat vector...

so perkara yang perlu ada dalam diri korang semasa buat vector . 
kena lha ada perasaan sabar . . kalau x sabar macam mana nak buat kn. . 
then kena bagi fokus yang lebih pada gambar. . 

so jom tengok 5 gambar yang yana vectorkan





vector ini senang jugak nak buat. . 










bahagian mata amat susah sekali nak buat..
kena belajar buat lagi lepas ni






nak tengok vector lain klik sini


kena perlu diperbaiki lagi nieyh. . 
nanti nak try vector artis lain pulak. . 



14

sinopsis novel : ku tak rindu



Zafia- Gadis yang kecewa sbb kekasihnya, Shahril berkahwin dgn pilihan keluarga. Lebih menyedihkan sbb Shahril kahwin dgn Sofiah, kaki buli yg selalu buli Zafia sejak sekolah lagi. Zafia bercadang nak halang perkahwinan Shahril & Sofiah tp tak sempat n dia nmpk Shahril tersenyum bahagia. Jadi, dia daftar kt Agensi Mencari Jodoh di Kuala Lumpur utk cari pasangan supaya Shahril jeles.

Aezwan- Lelaki yg kecewa dgn perempuan kerana ditipu kekasih, Fasya dan ditinggalkan oleh ibu kandung, Datin Nurbaiyah di rumah anak yatim. Fasya da kikis duit Aezwan RM300 ribu n melarikan diri. Aezwan terpaksa menutup sementara perniagaan sbb duit pusingan modal da takde. Dlm diam, kwn baiknya, Nick telah mendaftar nama Aezwan di Agensi Mencari Jodoh supaya Aezwan boleh melupakan Fasya. 

Bermula dari situ la, Aezwan dan Zafia dipertemukan dan berkenalan. Pelbagai adegan lucu yg berlaku spnjg perkenalan mereka. Tp sebelum dorg “dating”, dorg da pernah berjumpa dua kali tp kdua2 pertemuan tak mencatat kenangan manis utk dorg. Disebabkan perjanjian dgn Agensi Mencari Jodoh, mereka terpaksa berkahwin. Klu tak, mereka perlu bayar ganti rugi dua kali ganda dari yuran pndaftaran. So, dorg pun kahwin. Starting kahwin, Aezwan da syg kt Zafia Cuma Zafia still x boleh lupakan Shahril. Mcm2 yg berlaku pd awal perkahwinan dorg sbb perangai dorg sgt kontra. Aezwan sorg yg rajin, tp Zafia sorg yg mls. Zafia rimas sbb dia rse diri dia dikongkong. 

Rumahtangga dorg jgak diganggu Shahril. Shahril da perdayakan Zafia supaya mintak cerai kt Aezwan. Smpai 1 part tu, Shahril ditembak sbb nk slmtkan Zafia. So, Zafia makin serba salah n amek kputusan mntk cerai sbb nk balik pd Shahril. Aezwan terlalu kecewa n cdg utk berbaik ngn mak kandung dia n ke luar Negara. Bila Shahril sedar dari koma, dia mengaku yg dia tipu Zafia. Zafia x pk pnjg dah, trus dia tinggalkan Shahril. Lpas tu, Shahril meninggal dunia. Zafia nk kejar Aezwan tp x sempat. Kt KLIA, Zafia pengsan n bila sedar, dia berkenalan plak ngn Dr. Shahril yg jatuh cinta kt dia. Tp Zafia x bole trima sbb dia masih setia tggu suami dia pulang. Tmbhn plak, dia disahkan mengandung. So, dia kuat jalani hidup n bekerja utk kumpul duit utk g ke luar Negara cari suami dia. 

Selama 5 tahun, Zafia sabar n setia tggu suami dia. Pelbagai perkara n dugaan yg menimpa Zafia spnjg 5 tahun menunggu kepulangan suami dia. Selepas 5 tahun, bila jumpa semula, dia diceraikan kerana fitnah. Bila kebenaran terbongkar, Zafia da tawar hati nk terima Aezwan semula. 1tahun lebih kemudian, Zafia bangkit n brubah utk melupakn masa lampau yg perit. Pelbagai cara yg dilakukan Aezwan utk memikat semula Zafia. Dapatkah Aezwan memikat semula hati Zafia? Apa pula yg terjadi pd Dr Shahril? Apa sebenarnya yg terjadi pd Zafia selama 5 tahun menunggu kepulagan Aezwan? Apakah bentuk fitnah yg menjadi penyebab perceraian mereka? Klu nk tau, kenalah beli n baca novel Kata Tak Rindu.

Novel Kata Tak Rindu nie best (among the best by Siti Nur Dhuha). Sbb novel nie ade gabungan pelbagai elemen sedih, gembira, lawak, n mcm2 lg. pelbagai konflik yg ditimbulkan penulis n jln cerita disusun dgn baik smpai kita rasa xnk tinggalkan walau sehelai pun. Pd sy, crita nie ade 2 part-sedih n kelakar. Part awl n akhir crita, trdpt part2 lucu. Cthnya, part awl tu, mse Zafia n Aezwan mula berkenalan. Part akhir pn klakar, lebih2 lg mse Aezwan nk pikat semula Zafia. Pertengahan cerita plak, kbykannya sedih sbb mnceritakan Zafia mghadapi plbagai dugaan smasa mnunggu Aezwan dgn dibantu oleh Shahril. So kesimpulannya 3.5* utk novel nie…
2

Khamis, 23 Mei 2013

terbaru gambar anak fasha sandha

terbaru gambar anak fasha sandha. . 
amboi dah pandai posing sekarang yew..
rayfal & rayqal masing -masing posing. . 
dengan spek mata bintang. .. 
rayfal dipeluk oleh ibunya..



menarik lagi di sini
3

tutorial: recent visitors





recent visitors @ pengunjung baru yang masuk dalam blog kita..
actually yana baru aje letak widget nieyh 
caranya mudah x perlu main coding-coding bagai lagi

meh yana tunjukkan

first korang perlu sign in blog . . 


klik add a gadget

search recent visitor pada kotak search
mcm gambar di bawah




then klik simbol tambah dan akan keluar
gambar dibawah


korang boleh edit mengikut kesesuaian blog masing-masing

dan klik save. . 

mudahkan , ,selamat mencuba






0

MAKSUD 'Peace'

‘Peace’, satu simbol yang selalu diekspresikan ketika bergambar. Boleh dikatakan ia antara ‘pose’ wajib bagi setiap orang kalau kehabisan idea untuk bergaya ketika  merakam gambar. Simbol ini bukan seperti ‘trend’ yang datang dan pergi tetapi ia kekal hingga kini walaupun pelbagai generasi sudah dilalui.

Tanpa mengira peringkat umur, lambang ‘peace’ boleh dianggap seperti legasi sejak turun temurun. Ia ibarat tabiat semula jadi yang wujud dalam diri setiap manusia. Adakah anda tergolong antara mereka? Jika dilihat kembali, anak kecil yang berumur empat dan lima tahun juga tahu membuat gaya ‘peace’ ketika bergambar. Mungkin diajar ibu bapa dan mungkin juga terpengaruh dengan orang sekeliling. 


Maksud ‘Peace’

Meskipun ia merebak menjadi budaya kekal namun sejauh mana kita faham mengenai lambang ‘peace’ ini. Makna sebenar ‘peace’ merujuk kepada Wikipedia, ia adalah lambang perdamaian. Sepanjang sejarah dunia, beberapa simbol sudah digunakan namun dikatakan lambang merpati, ranting pokok zaitun dan lambang melucutkan senjata nuklear adalah antara yang terkenal digunakan. Tanda lain yang sering digunakan sebagai lambang perdamaian termasuklah tanda V (V sign) yang bermaksud kemenangan (victory). 
Simbol keamanan pada mulanya digunakan sebagai simbol pelucutan 
senjata nuklear oleh gerakan anti-perang. Direka Gerald Holtom, pada 21 Februari 1958, simbol ini adalah kombinasi isyarat bendera untuk huruf N dan D. Ia juga singkatan dalam bahasa Inggeris untuk perkataan ‘Nuclear Disarmament’ atau pelucutan senjata nuklear.

Jika dibandingkan pengisian maksud keamanan dalam diri setiap manusia agak rumit. Setiap peringkat umur mempunyai tahap peredaran sejarah yang berbeza. Semakin lama dia hidup, semakin mendalam inti pati maksud ‘aman’ yang dia tahu. Walaupun begitu, makna sebenar simbol ‘peace’ ini tidak akan pernah berubah sejak berabad lama.



0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NEWS !